SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyamıza Yakışmadı!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Teşkilatı halk günü uygulamasına devam etti. Halk günü uygulamasına AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz katıldı.

Öz, vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı. Öz, yaptığı açıklamada, siyasette çok farklı şeylerin konuşulduğunu ancak AKP'nin suni gündem oluşturmadığını söyledi.

Öz, Türkiye'de suni atmosferin oluşturulduğunu ileri sürerek, "Suni gündemin ne içinde ne kenarında yer aldık ne de etkisinde kaldık. Çünkü bizim gündemimizi milletin kendisi belirliyor. Başka birileri tarafından başka bir kesim tarafından belirlenen gündem ve şişirilen havalarla bizim kaybedecek ve uğraşacak zamanımız yok. Biz demokrasiyi, milletin mutlu olduğu, milletin huzurlu olduğu, milletin söz sahibi olduğu, milletin gerçekten devlet nezdinde adam yerine konduğu bir yönetim olarak sergiliyoruz" dedi.

12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan referandumu değerlendiren Öz, "Halkımız referanduma gidecek. Referandumda şunu oylayacağız. Milletin dediği mi olacak? Yoksa belirli güçlerin, karanlık güçlerin dediği mi olacak? Ben inanıyorum ki bu millet, kendisinin dediğinin olması noktasında evet oyu verecektir. Bunu çarpıttılar ama çarpıtılacak hiçbir yanı yok. Yapılan Anayasa değişikliği gerçekten demokratik bir Anayasa değişikliğidir. Milletimizde bunu çok iyi algılamıştır. Ben Türkiye genelinde yüzde 60, Malatya'da da yüzde 80 ile kabul edileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Öz, Malatya'da kayısı ağaçlarında meydana gelen don afetiyle ilgili yoğun bir çalışmada bulunduklarını kaydederek, "Malatya'da malum bir don olayı yaşandı. Malatya'nın en büyük gelir kaynağı olan kayısı don afetiyle büyük bir zarar gördü. Ve don olayı çiçek dönemine rastladığı için sigorta kapsamında değildi. Dolayısıyla sigorta ödeme yapamıyordu. Biz, Malatya milletvekilleri olarak Sayın Başbakanımız başta olmak üzere gerekli bütün makamlarla görüşmelerimizi yaptık. Sayın Başbakanımızda gerekli talimatları verdi ve kararname çıktı. Yüzde 30'dan fazla ürünü zarar görmüş çiftçilerimize dekar başına 150 TL. ödeme yapılacak ayrıca çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları bir yıl süreyle ertelenecek" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında katılımıyla İstanbul'da düzenlenen geceyi de değerlendiren Öz, "İstanbul'da Sayın Başbakanımızın da katılımlarıyla bir gece düzenlendi. Gecenin düzenlenme gayesi, Malatyalı iş adamlarımızın Malatya'da yatırıma teşvik edilmesi, iş adamlarımızın Malatya Valiliğimiz tarafından belirlenen okul, sağlık ocağı ve hastane konularında yardım ve bağışta bulunacaklardı. Ama ne yazık ki kendi adıma söylemeliyim, bu toplantıdan hiçbir fayda elde edilemedi. Malatya Belediyemiz, İnönü Üniversitesi ve Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) bir protokol yapmıştı. İnönü Üniversitemiz bünyesinde hasta yakınlarının kalabileceği bir konuk evi yapılacaktı. Bunu zaten MİAD üstlenmişti. Ne yazık ki orada Sayın Başbakanımızın himayelerinde para toplanmaya çalışıldı. Ben şahsen bundan rahatsız oldum. Ve Malatya'mıza yakışmadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı programlarını iptal edip, öyle bir geceye gelmişti. Malatya'ya çok daha büyük yatırımlar olabilirdi. Ama ne yazık ki MİAD'ın organizasyondaki eksikliğinden kaynaklanan nedenlerden dolayı çok olumlu değil hiç de olumlu geçmeyen bir gece olmuştur" dedi.

Öz, TFF 2. Lig'e çıkan Yeni Malatya Spor'a da başarılar dileyerek, "Problemi olmayan bir kulüp. Yeni Malatya Spor sağlıklı bir şekilde yönetilmeye devam ederse, takımımızı Süper Lig'de görmenin mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız