SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyamızı Kalkındırmanın Gayreti İçindeyiz"

0
Güncellendi - 2017-09-16 21:43:33
A- A+ PAYLAŞ

  • Melita'dan Battalgazi'ye 9. Uluslararası Kervansaray Buluşması başladı..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de çok çeşitli saldırılar altında. Kimileri PKK, kimileri DEAŞ, kimileri FETÖ, kimileri DHKP-C adı altında bu topraklara, bu insanların birliğine, beraberliğine yönelik her dakika oyunlar kurmaya çalışıyor." dedi.

Tüfenkci, Malatya'da Battalgazi Belediyesince Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen "9. Uluslararası Kervansaray Buluşması" açılışında, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte tarihin, medeniyetin, geçmişin, Anadolu'yu anayurt yapan izleri, tarihin izlerini gördüklerini aktaran Tüfenkci, buluşmaların önemine dikkati çekti.

Tüfenkci, Anadolu'da hoşgörüyü, sevgiyi, muhabbeti, kardeşliği bu topraklardan yaydıklarını belirterek, bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu, onun için bu toprakların kıymetini bildiklerini ifade etti. Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de çok çeşitli saldırılar altında. Kimileri PKK, kimileri DEAŞ, kimileri FETÖ, kimileri DHKP-C adı altında bu topraklara, bu insanların birliğine, beraberliğine yönelik her dakika oyunlar kurmaya çalışıyor. Bizler gerçekten birliğimize ve beraberliğimize kardeşliğimize bu toprakların mayasına ve köklerine sahip çıktığımızda Allah'ın izniyle bu oyunları dün olduğu gibi bugün de boşa çıkartıyoruz, çıkartacağız. Biz istiyoruz ki 81 ilde huzur içerisinde hizmetlerle anılalım ve bu hizmetler insanımıza dokunan, insan odaklı hizmetler olsun. Onun için de 81 ille beraber Malatyamızı da kalkındırmanın gayreti içerisindeyiz. Biz istiyoruz ki bu topraklarda insanımız yaşasın ki devletimiz yaşasın. İnsanımızın refah düzeyi artsın ve çağdaş ülkeler arasında fark edilen bir ülke olalım istiyoruz. Bunun için de gece gündüz demeden çaba gösteriyoruz."

Tüfenkci, pazartesi günü öğrencilerin okulla başlayacağını hatırlatarak, tüm milli eğitim camiasına, öğretmenlere, öğrencilere başarılar diledi.

- "Sıralarının üzerinde kitaplarını görecekler"

Eskiden yaşanan kitap soruna dikkati çeken Tüfenkci, şu ifadeleri kullandı:

"Eksiden kitapçı kitapçı dolaşır kitap derdine düşerdik, şimdi inşallah 18 Eylül'de çocuklarımız okullarına gittiğinde sıralarının üzerinde kitaplarını görecekler. Sadece Malatya'da 22 bin öğrenciyi taşıyoruz ve eğitim almasını sağlıyoruz. 26 bin öğrenciye sadece Malatya'da öğle yemeği desteği sunuyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda eğitim kalitesini de yükseltme noktasında kendi insanımızı da rekabet edebilir noktaya getirebilme noktasında biz hükümet olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve çocuklarımızın adil, eşit ve fırsat eşitliği içerisinde eğitim almasını istiyoruz. En kötü günümüz bugün ki gibi olsun ve inşallah sizlerin desteğiyle, birlik ve beraberlikle çok daha iyi günlerde buluşacağız inşallah."

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise belediyeciğin en önemli ayaklarından birisini sosyal ve kültürel belediyecilik olduğunu belirterek, bunun en güzel örneğini bu etkinlikte gördüklerini kaydetti.

Çalık, etkinliğin düzenlenesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Malatya Valisi Ali Kaban ise etkinliği çok anlamlı bulduğunu belirterek, gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları, sema, semah ve çeşitli gösteriler sunuldu.

Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve çok sayıda davetli katıldı.

AA-iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Malatyayı kalkındıracak iseniz önce Malatya nın madenleri Malatya da işlensin, neden Sivas a gitsin. Sayın bakan sizden bunun yalan olduğunu Hekimhan madeninin Hekimhan da işleneceğini belirten açıklamanızı bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Belge (6 yıl önce)
    Yorumumu yayınlamadığınız için size inanın kızamıyorum ama biraz cesaret sevgili '' Malatyahaber''..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulent. (6 yıl önce)
    Reis demedimi luxsu bırakinnn...
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    Kervansaray dan 500 metre aşağidaki ağaçların durumuna baksaydınız
    0
    0
    Yanıtla