SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'mızın Ortak Değerleri"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:05:29
A- A+ PAYLAŞ

16 Mayıs 2014'te geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Malatya’nın önemli siyaset adamlarından, 23. Dönem Malatya, 24. Dönem CHP İstanbul milletvekilliği yapan Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve 6 Mayıs 2009'da vefat eden Malatyaspor’un eski başkanlarından Nurettin Soykan’ı anmak için Ortak Değer Malatya Derneği tarafından anma programı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen anma programına Mevlüt Aslanoğlu’nun kardeşi İbrahim Aslanoğlu, yine Aslanoğlu’nun oğlu Erdem Aslanoğlu, Nurettin Soykan’ı temsilen eski Malatyasporlu Özkan Akbulut, Kamuran Sezer, Selim Pilten, İbrahim Kalı ile Ortak Değer Malatya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri ile merhumların yakınları ve arkadaşları katıldı. Programda Aslanoğlu ve Soykan’ın çalışmalarından, Malatya’ya katmış oldukları değerlerden bahsedildi.

“MALATYA’MIZIN ORTAK DEĞERLERİ”

Mevlüt Aslanoğlu ve Nurettin Soykan’ın Malatya ve Malatyaspor için yaptıkları çalışmalardan bahsedilerek başlayan programda merhumlar için Fatiha okundu. Dernek olarak Malatya’nın ortak değerlerine her zaman sahip çıktıklarını belirten Ortak Değer Malatya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Kılıç, “Bugüne kadar yaptığımız gibi yine ortak değerlerimize sahip çıkmak adına bu programı hazırladık. Malatya’mızın en önemli ortak değerlerinden biri de bildiğiniz üzere Malatyaspor’dur. Malatyaspor’umuzu namaglup şampiyon takım yapan, bu şehri tribünlerden seven Malatyalıların gönlünde taht kuran, hepimizin ağabeyi mütevazi ve saygın iş adamı Nurettin Soykan ve diğeri ise gerçek bir Malatya sevdalısı, Malatya ile ilgili hemen her konuda büyük hassasiyet gösteren, kendi deyimi ile ‘Malatya’ya hizmet için Malatya’nın dilencisiyim’ diyen Ferit Mevlüt Aslanoğlu’dur” ifadelerine yer verdi.

Ergün Kılıç’ın konuşmasından sonra Nurettin Soykan ve Mevlüt Aslanoğlu’nun anlarını ve hatıralarını özetleyen slaytlar izlendi. Programa katılan katılımcılar Soykan ve Aslanoğlu ile ilgili anılarını da anlattılar. Mevlüt Aslanoğlu’nun oğlu Erdem Aslanoğlu ise babası şu sözlerle anlattı:

“Babam her Kurban Bayramı’nda Arapgir’e gelirdi. Biz de onun ananesini devam ettirmeye çalıştık. Anılar derseniz; mesela benim düğünümde bir ara babam ortalıktan kayboldu. Herkes babamı arıyor, babam yok. En son sanatçı Bülent Serttaş anons etti. ‘Mevlüt Aslanoğlu nerede’ dedi. Babamdan ses geldi, ‘Buradayım buradayım’. ‘E neredeydin şimdiye kadar’ dedi. ‘Şurada bir Pütürge gecesi vardı, oraya gittim de geldim’ dedi. Benim düğünümde bile dernek ziyaretlerini aksatmadı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız