SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın 10 Kasım Programı

A- A+ PAYLAŞ

Atatürk'ün ölümünün 68.Yıldönümü dolayısıyla Malatya'da yapılacak olan anma tören programı belirlendi. İnönü Üniversitesi'nde de ayrı bir program uygulanacağı, buradaki törenler kapsamındaki konferansın konuşmacısının, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi olduğu bildirildi.

ATA'NIN 68.ÖLÜM YILDÖNÜMÜ
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan ayrılışının 68.Yıldönümü dolayısıyla Malatya'da düzenlenen törenle anılacak.

Atatürk'ü Anma Komitesi tarafından belirlenen programa göre; anma töreni 10 Kasım 2006 Cuma günü Atatürk Anıtı önünde saat 08.30'da başlayacak. Kurumların çelenkleri saat 08.50'den itibaren Atatürk Anıtı'na sunulacak.

Çelenklerin sunulmasının ardından 2.Ordu Bandosu eşliğinde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni eşliğinde öğrenciler tarafından İstiklal Karşı söylenecek.

Saat 09.05'de ile Vilayet, Sivil Savunma Müdürlüğü, ŞKÖ Endüstri Meslek Lisesi ve fabrikaların sirenlerini çalmasıyla birlikte verilecek komutla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Saygı duruşunun ardından Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından Anıt Şeref Defteri imzalanacak.

Anma töreni daha sonra Atatürk Evi'nin gezilmesiyle sürecek.

Atatürk'ün ölümünün 68.Yıldönümü anma töreni daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde devam edecek. Saat 09.30'da başlayacak olan HEM'deki anma töreninde sırasıyla Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı okunacak. Ardından 10 Yıl Nutku banttan okunacak. Daha sonra 10.Yıl Marşı fon müziği eşliğinde söylenecek.

Anma töreninde daha sonra İnönü Üniversitesi'nden Yrd.Doç.Dr. Serap Taşdemir ' Atatürk'ün Türk Aydınlanması " konulu sunumunu yapacak.

Bir öğrenci tarafından şiir okunmasının ardından bu kez 'Atatürk'ün Askeri Kişiliği ' konulu konuşmayı ise 2.Ordu Komutanlığı'ndan Kurmay Albay Zafer Karataş yapacak.

Anma töreni öğrenciler tarafından Atatürk'ün Gençliği Hitabının okunması, Gençliğin Ata'ya Cevabının okunması, seçme marşlar ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların sunulması ve Oratoryo ile sona erecek.

ÜNİVERSİTE'DE..
Atatürk, İnönü Üniversitesi'nde de ayrı bir törenle anılacak.

Bu törenin programı şöyle:

"* Tarih : 10 Kasım 2006 (Cuma)
Saat : 08.45
Yer : İ.Ü.Cumhuriyet Meydanı Anıt Önü
Yerleşke / MALATYA
Çelenk Sunumu
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
Kortej Eşliğinde Kongre Kültür Merkezi’ne Geçiş

* Kongre ve Kültür Merkezi Programı
Saat:09.30
Müzik Dinletisi
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik
Öğretmenliği Programı Korosu
Yöneten: Okt.Oktay CEVİZ

Müzikli Tiyatro
“ATATÜRK’ü Anlamak”
İnönü Üniversitesi Tiyatro Topluluğu
Yöneten: Okutman Ersin AYCAN

KONFERANS
“BÜYÜK ATATÜRK ve TÜRKİYE”
Konuşmacı:OKTAY EKŞİ
Hürriyet Gazetesi Başyazarı,
Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı,
Türk Basın Konseyi Başkanı"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız