SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın 3 Kardeşi Var!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:27:32
Malatya'nın 3 Kardeşi Var!
A- A+ PAYLAŞ

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Mahalli İdarelere Ait Kardeş Kent İstatistiki Verileri’ni açıkladı. Malatya Suudi Arabistan’ın Mekke, Almanya’nın Saarbrüchen Belediyeler Birliği, ABD Baton Rouge ile kardeş.

DOĞU’NUN 21 KARDEŞ KENTİ

Mahalli İdarelere Ait Kardeş Kent İstatistiki Verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesi İlleri Malatya ve Kars 4, Iğdır, Elazığ ve Ağrı 2, Erzincan ve Bitlis ise bir kardeş kente sahip bulunuyor. Malatya Suudi Arabistan’ın Mekke, Almanya’nın Saarbrüchen Belediyeler Birliği, ABD Baton Rouge; Kars Gürcistan Ahadzaki, Azerbaycan Gence, Norveç Kirkenes, Azerbaycan Mingeçevir; Iğdır Azerbaycan Nahcivan, Azerbaycan Şamağı; Gümüşhane Azerbaycan İmişli; Elazığ Kazakistan Akmola, Elazığ Karakoçan Hollanda Lahey; Ağrı İran Maku, Ağrı Patnos İngiltere East Riding Of Yorkshire ile kardeş kent.

TÜRKİYE İLLER DAĞILIMI

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye illeri kardeş kent sayıları dağılımı şöyle: İstanbul 219, İzmir 123, Bursa 100, Ankara94, Antalya 72, Konya 39, Muğla, Kocaeli 33, Eskişehir 30, Mersin 28, Yalova 26, Tekirdağ 25, Kırklareli 23, Balıkesir, Gaziantep 22, Çanakkale 19, Edirne 18, Aydın 17, Denizli, Samsun 16, Adana 15, Manisa, Trabzon 14, Kayseri, Sakarya, Zonguldak 13, Afyonkarahisar, Nevşehir 12, Kırşehir, Kütahya 10, Bilecik, Mardin 8, Isparta 7, Hatay, Sivas, Tokat 6, Amasya, Erzurum, Giresun, Niğde, Sinop, Şanlıurfa 5, Bolu, Kars, Malatya, Uşak, Yozgat, Karabük, Düzce 4, Adıyaman, Burdur, Çorum, Kahramanmaraş, Ordu, Rize, Kırıkkale, Bartın, Osmaniye 3, Ağrı, Diyarbakır, Elazığ, Iğdır 2, Bitlis, Erzincan, Gümüşhane, Karaman, Şırnak, Kilis 1.

Artvin, Bingöl, Çankırı, Hakkari, Kastamonu, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Aksaray, Bayburt, Batman ve Ardahan illerinin ise kardeş kenti bulunmuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız