SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın 7 Milletvekili..

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerin sonucuna göre, AKP’den Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin, CHP’den ise Mevlüt Aslanoğlu milletvekili olmaya hak kazandılar.

 

GÖRÜŞ Gazetesi, 23. dönemde TBMM’de Malatya’yı temsil edecek olan milletvekillerinin özgeçmişlerini derledi. 23. dönem milletvekillerinden en yaşlı olan 57 yaşındaki AKP milletvekili Fuat Ölmeztoprak, en gençleri ise üçü de 41 yaşında olan AKP'li Öznur Çalık, İhsan Koca ve Ömer Faruk Öz..

 

İşte Malatya’yı temsil edecek olan milletvekilleri (Fotoğraflar da özgeçmiş sıralamasına göredir):

 

MAHMUT MÜCAHİT FINDIKLI (AKP): 1957 Malatya doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da yaptı, 1980 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik bölümünü bitirdi. Müteahhitlik yaptı. 1991’de Refah Partisi Malatya il başkanlığı görevinde bulundu. 1995 yılında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi, bu görevi 3 dönem sürdürdü. 1999 TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Konsey Üyeliği yaptı. 2002’de TOBB’ye bağlı Umat Türk A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu. 2005’de TOOB ile Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında Yap- İşlet- Devret Modeli ile kara sınır kapılarının modern hale getirilip otomasyona geçirme işinin devredildiği Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin kurulması için yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. 1.5 katrilyonluk bu projede yönetim kurulu başkanlığının devam ettiği bildirildi. Fındıklı, 2004 yılında AKP’den Malatya belediye başkan aday adayı olmuş, ancak aday gösterilmemişti. Fındıklı, evli ve 3 erkek çocuk babası.

 

ÖMER FARUK ÖZ (AKP): 1966 Malatya- Doğanyol doğumlu. İlk ve ortaokulu Doğanyol’da bitirdi. Battalgazi Ziraat Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme bölümünü  bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Bankacılık Sigortacılık Bölümü’nde master yaptı. Köy Hizmetlerinde şube müdürlüğü, sırasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü’nde Hesap İşleri Müdürlüğü, Personel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, İETT Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2004 yerel seçimlerinde İstanbul Fatih’te AKP’den Belediye Meclis Üyesi seçilip belediye başkan yardımcısı ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu. Son olarak Başbakanlık Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı iken, memuriyetten istifa edip AKP’den aday oldu. Öz’ün ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İktisadi Teşekküller Yönetim Kurulu üyeliği, başkan vekilliği, Mahalli İdareler İşveren Sendikası Denetim Kurulu Üyeliği, İlim Yayma Cemiyeti Fatih Şube Başkanlığı, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği kurucu üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliği, Türkiye Kürek Federasyonu ile Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunduğu belirtiliyor. Yurt içi ve yurt dışında fuar ve sempozyumlara da katılan Öz, evli ve 2 çocuk babası.

 

ÖZNUR ÇALIK (AKP): Malatya'nın Cumhuriyet dönemindeki ikinci kadın milletvekili olmasına karşın, Malatya'dan seçilen ilk Malatyalı kadın milletvekili özelliği taşıyor. (Malatya'nın ilk kadın milletvekili, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinden sonraki ilk seçim olan 1935'deki, 17 kadın milletvekilinin ilk kez parlamentoya gittiği seçimlerde, Ankara'dan Malatya'nın adayı gösterilen ve milletvekili olarak seçilen, Bursalı bir hanım olan Mihri Pektaş'tır. Mihri Pektaş, 5., 6. ve 7. dönemlerde Malatya'yı temsil eden ilk kadın milletvekilimizdi. )  Öznur Çalık, 1966 yılında Malatya- Pütürge’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya merkezde tamamlayan Çalık, 1988’de Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. Hekimhan’da 2 yıl eczacılık yapan Çalık, 1991’den itibaren Malatya’da eczane açarak faaliyetini sürdürdü. 1990’lı yıllardan itibaren  Eczacılar Odası yönetim kurulu, Yardımsevenler Derneği yönetim kurulu, Malatya Eğitim Vakıf Yüksek İstişare Kurulu, İlaç ve Eczacılık Kurumu Derneği yönetim kurulu, Malatya Kadın Platformu onursal üyelikleri gibi görevlerde bulundu. Çalık, 1995 seçimlerinde milletvekilliği için yaşı tutmayınca  mahkeme kararıyla yaşını büyüttü ve DYP’ye adaylık başvurusu bulundu. 1999’da da DYP’den milletvekili adayı olan  ve 2. sırada aday gösterilen Çalık, daha sonra kurulan AKP’ye geçti. 2002 seçimlerinde bu partiden adaylık başvurusu yaptı, 6. sırada aday gösterildi. O seçimlerde AKP 5 milletvekilliği kazanmıştı. AKP’de 2 dönem MKYK Üyeliği yapan Çalık, 2007 seçimlerinde 3. sıradan aday gösterildi ve seçildi. Kendisi gibi serbest eczacılık yapan Kenan Çalık’la evli olan Öznur Çalık; Hasan Barış ve Ahmet Berk isimli iki çocuk annesi.

 

İHSAN KOCA (AKP): 1966 Malatya Yeşilyurt/ Bostanbaşı (Barguzu) doğumlu. Yeşilyurt İmam Hatip Lisesi’nden sonra, 1989- 1995 yılları arasında serbest ticaretle uğraştı, iki konfeksiyon mağazasında işletmecilik yaptı. 1994’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1995- 1996 yılları arasında Şırnak/Uludere’de asteğmen olarak askerlik görevini yaptı. 1997’den itibaren Malatya’da serbest avukatlığa başladı. Bazı tekstil şirketleri ile Teksif Sendikası’nın hukuk danışmanlığını yaptı. Ekim 2001’de AKP’nin Malatya il örgütünde kurucu yönetici olarak görev aldı. 2002’de dönemin il başkanı Ali Osman Başkurt’un milletvekili seçilmesiyle, il başkanlığı görevini üstlendi ve 2007 seçimleri öncesindeki süreçte bu görevinden istifa edip aday oldu ve seçildi. Evli ve 2 kız çocuk babası.

 

FUAT ÖLMEZTOPRAK (AKP): 1950 yılında Malatya’da doğdu. Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Memuriyet görevlerinde bulundu. 1995 yılında Refah Partisi’nden, 1999 yılında ANAP’tan  milletvekili adayı oldu. Bu dönemlerde seçilemeyince tekrar memuriyete dönen Ölmeztoprak,  Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nde Şube Müdürü görevinde iken, 2002 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı oldu, 5. sıradan milletvekili seçildi. 2007’de tekrar adaylık başvurusu yapan 3 milletvekili arasından listeye konulan tek milletvekili olan Fuat Ölmeztoprak, yine 5. sırada yeraldı ve bir kez daha seçildi. Ölmeztoprak, evli ve 1 kız çocuk babası.

 

MEHMET ŞAHİN (AKP): 1956 yılında Malatya- Hekimhan Güçlü köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu Malatya’da, liseyi Adana’da bitirdi. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Malatya ve çeşitli illerde 14 yıl süreyle eğitimci olarak çalıştı. Kırgızistan’da Atatürk Alato Üniversitesi’nde 9 yıl genel sekreterlik, öğretim üyeliği, rektör yardımcılığı, Hollanda Rotterdam İslam Üniversitesi’nde 1 yıl Türk- İslam Sanatları dersi hocası olarak görev yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra bir süre TBMM’de çalıştı, sonra atandığı Malatya İl Dernekler Müdürlüğü görevini 2 yıl sürdürdü. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Dış İlişkiler Müdürlüğü görevine atanan Şahin, ayrıca Geleneksel Türk İslam Sanatları ve Hüsnü Hat çalışmalarıyla ABD, Almanya, Hollanda, Belçika ve Avusturya’da sergiler düzenledi. İngilizce, Arapça, Farsça, Rusça’nın yanı sıra Kırgızca başta olmak üzere Orta Asya Türk lehçelerini bilen Şahin, son olarak bulunduğu İçişleri Bakanlığı’ndaki görevinden istifa edip, milletvekili adayı oldu ve 6. sırasında yeraldığı AKP listesinden seçildi. Şahin, evli ve 4 çocuk babası.

 

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (CHP): 1952’de Malatya- Arapgir’de doğdu. İlk ve ortaokulu Arapgir’de, liseyi Malatya’da bitirdi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1976 yılında Garanti Bankası’na müfettiş yardımcısı olarak girdikten sonra; müfettişlik, şube müdürlükleri, krediler müdürlüğü, genel müdür yardımcısı görevlerinde bulundu. 1992-1994 yılları arasında Bank Ekspres Genel Müdürlüğü, 1994- 1996 yılları arasında Toprakbank Genel Müdürlüğü görevlerini ifa etti, Alternatif Bank’ta yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1995 yılında çeşitli ekonomi dergileri tarafından ‘Yılın Bankacısı’ ödülüne de layık görülen Aslanoğlu, bankacılık sektöründeki tüm görevlerini 1997 yılında bıraktı. 1999 yılında CHP’den 2.  sıra adayı oldu. Ancak bu seçimlerde CHP ülke barajını aşamadı. 2002’de CHP’de yeniden aday olan Aslanoğlu, milletvekili seçildi. 2007’de de partisi tarafından 1. sırada aday gösterilen Mevlüt Aslanoğlu tekrar milletvekili seçildi. Aslanoğlu, evli ve biri kız iki çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız