SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Alt Yapısı Düzeldi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:48:45
'Malatya'nın Alt Yapısı Düzeldi'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Arena'da düzenlenen toplantıyla açıklanan "AK Parti 2014 Seçim Beyannamesi" hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tüfenkçi, partisinin 2014 seçim beyannamesinde ortaya koydukları hedeflerin gerçekleştirilmesi için tam kadro çalışacaklarını söyledi. Tüfenkçi, “Türkiye'ye, Malatya’ya hizmet sevdamız, 30 Mart'ta hemşerilerimizden bir kez daha alacağımız takdir ve yetki ile inşallah 13 ilçemiz ve Büyükşehir'de Ak belediyecilik anlayışı ile ehliyetli, tecrübeli ellerde büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Gerçekten 30 Mart’ta sadece belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçmekle kalmayacağız, Türkiye’nin en azından önümüzdeki çeyrek asrını, 2023’ü, 2053’ü, 2071’i belirleyecek kararı vermiş olacağız. Türkiye’nin kaderi, Malatya’nın kaderi 30 Mart seçimlerinin kaderiyle birleşmiştir. Türkiye'de şehirlerin, Malatya’da merkez ve ilçelerinin alt yapısı AK Parti döneminde düzelmiştir. Türkiye’ye, Malatya’ya sosyal, çevre dostu, katılımcı, hizmet eden, kültürel ve çözüm üreten belediyecilik kavramını AK Parti yerleştirmiştir. Belediyecilikte yepyeni bir devir açan AK Parti, alt yapıda, üst yapıda, konut inşasında, ulaşım projelerinde, kültürde, sağlıkta, eğitimde ve sosyal yardımlarda her zaman öncü olmuştur " dedi.

“MALATYA’MIZ İÇİN HİZMET ÜRETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Türkiye ve Malatya için hizmet üretmeyi sürdüreceklerini ifade eden Tüfenkçi, "30 Mart 2014 seçimleri için Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan seçim beyannamemiz, 5 yıl boyunca milletimize ve şehirlerimize verdiğimiz sözleri içeriyor. Beyannamede yer alan cazibe merkezleri yaklaşımı, 9. Kalkınma Planı ile bölgesel politika öncelikleri arasına girmiş Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van şehirleri cazibe merkezi olarak belirlenmiştir. Yine Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile 1 milyar 78 milyon dolar sulama, 300 milyon dolar enerji ve 40 milyon dolar içme suyu faydası sağlanacak. Milli ekonomiye yıllık katkısı toplam 1 milyar 418 milyon dolar olacak ve 1 milyon 220 bin kişiye istihdam imkânı sağlayacak. Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van illerini kapsayan Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DAP) çerçevesinde bölgenin gelişimine yönelik bir eylem planını hazırlıyoruz. Bu kapsamda 4 bin 200 proje teklifi aldık, hazırlanan beş ana gelişme ekseni çerçevesinde 70 eylem belirledik. DAP bölgesi illerinin 2002 yılında 485 milyon lira ile yüzde 6,7 olan kamu yatırımlarından aldığı pay 2013 yılında yüzde 10,6’ya, tutar olarak da 2,9 milyar liraya ulaştı. DAP illeri için hazırladığımız 149 adet sulama projesi için toplam 51 milyon 500 bin lira ödenek tahsis ettik. DAP bölgesinin iktisadi kalkınmasında en önemli sektör olan hayvancılığın geliştirilmesi ve bölge hayvancılığında verimliliğin artırılması için her bir hayvancılık faaliyeti için havzalar tespit ederek bu havzalarda hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara başladık. Bu çerçevede Hayvan İçme Suyu (HİS) Göletleri projeleri ve DAP Tarımsal Sulama Programı ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz. 12 yılda AK Parti iktidarı döneminde yaptığımız çalışmalar, yapacaklarımızın teminatıdır. Milletimizin desteği ve hayır duasıyla, 30 Mart'ın ardından da, ülkemiz, milletimiz ve Malatya’mız için hizmet üretmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız