SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Asayiş İstatistikleri..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, polis sorumluluğundaki bölgelerde 2005 yılında adam öldürme olaylarında azalma yaşanırken, öldürmeye teşebbüs olayları ile yaralama ve darp olaylarında ise artış oldu.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı istatistiki rakamlara göre, kentte 2005 yılında bir önceki yıla göre cinayet olaylarında yüzde 33 oranında azalma meydana gelirken, 12 cinayet işlendi. Cinayet olaylarında 25 zanlı yakalanırken, halen firarda olan bir kişi ise aranıyor. 2004 yılında ise 18 cinayet olayı meydana gelmiş ve toplam 37 zanlı yakalanmıştı. Malatya'da 2004 yılında adam öldürmeye teşebbüs olaylarının toplam sayısı 2 iken, bu sayısı 2005 yılında 6'ya yükseldi. 2004 yılında adam öldürmeye teşebbüs olaylarında 2 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 2005 yılında 22 şüpheli hakkında işlem görüldü.

Malatya'da 2005 yılında kasten yaralama olayı bir önceki yıla göre yüzde 17 oranındaki artışla 260 olarak gerçekleşti. Kasten yaralama olaylarında 529 kişi hakkında işlem yapılırken, halen firarda olan 37 kişi ise aranıyor. Kasten yaralama olaylarının 22 tanesi, faili meçhul olarak kaldı.

Darp olayları, yine bir önceki yıla göre yüzde 39 oranında artış göstererek 269 olarak gerçekleşti. Halen 11 tanesi faili meçhul olan darp olaylarında toplam 657 kişi hakkında işlem yapılırken, firarda olan 22 kişi hakkında ise işlemler sürdürülüyor.

Malatya Emniyet'inin hazırladığı istatistik rakamlara göre, tehdit olayları, bir önceki yıla göre yüzde 105 oranında artış gösterdi. Toplam 45 tehdit olayında 63 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 7 kişi ise tehdit iddiasıyla aranıyor. Aile fertlerine kötü muamele olaylarının, geçtiğimiz yıla göre yüzde 39 oranında artışla 79 olarak gerçekleştirdiği belirtildi.

Malatya'da müstehcen hareketler, ırza geçmek, evlenmek vaadiyle kızlık bozma, zimmet, çocuk kaçırma, kumar oynamak gibi suçlarda bir önceki yıla göre azalma yaşandığı belirtilirken, kolluk kuvvetlerine hakaret ve saldırı olaylarının ise yüzde 59 oranında artış olduğu ve 35 olayın yaşandığı bildirildi.

Malatya'da, 32 meskun mahalde silah atma olayının yaşandığı ve geçen yıla göre yüzde 39 oranında arttığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız