SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Bahtı Açık"

0
Güncellendi - 2016-03-27 04:45:55
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti sırasında Malatya’ya övgüler yağdırarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı ziyarete; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat, işadamı Ahmet Çalık ile birlikte çok sayıda bürokrat eşlik etti.

Ziyaret sırasında, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bir brifing vererek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ilgili yatırımlar konusunda destek istedi.

Çakır: Malatya’yı bir bütün olarak planlamaya başladık

Bakan Veysel Eroğlu’nu Malatya’da ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir olduktan sonra Malatya’yı bir bütün olarak planlamaya başladıklarını söyledi. İlçe ve kırsal mahallelerin de dahil olduğu Malatya genelinin 100 bin, 25 bin ve 5 bin ölçekli imar planları ihalelerinin yapıldığını belirten Başkan Çakır, Malatya’nın turizm, ulaşım ve tarım master planları çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

2015 yılında kırsalda 1.200 km dolayında yol yaptıklarını, önümüzdeki 2 yıl içerisinde asfaltsız yol bırakmayacaklarını kaydeden Çakır, özetle şunları söyledi:

Bu sene 1000-1200 km arası yol yapacağız. Önümüzdeki yıl 700-800 km yolumuz kalacak. İçemusuyu ve kanalizasyon şebekeleri ile ilgili olarak bütün köylerde çalışmalar yaptık. 230 köyümüzün kanalizasyonu yok. Bunların planlamalarını yaptık. Bütün ilçelerin altyapılarına girdik. 11 ilçemizin 9 tanesinin altyapısını sıfırdan yapıyoruz. 193 milyon liralık ihale yapıyoruz. İlçelere bakışımız, altyapısıyla birlikte sağlıklı bir kentleşmeyi, şehirleşmeyi sağlamak.

Destek talebi

Çalışmalarımız sırasında sizlerin çok desteğini görüyoruz. Bundan dolayı Malatya adına bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Başkan Çakır, Bakan Eroğlu’ndan ayrıca Yeniköy’de yapılan Geçici Hayvan Barınma ve Bakımevi’ne Bakanlık tarafından verilen desteğin artırılmasının yanı sıra, Beydağı Tabiat Parkı ile alternatif bir içmesuyu kaynağı konusunda destek istedi.

Eroğlu: Örnek belediye olarak gösteriyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ise yaptığı konuşmada, her gelişinde Malatya’yı bambaşka güzelleşmiş gördüğünü belirterek, Başkan Çakır’a yaptığı güzel hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek bir Büyükşehir Belediyecilik sergilediğini kaydeden Bakan Eroğlu, “Bazı büyükşehir belediyelerde, ilçelerde, köylerde şikayet var. Ama Malatya Belediye Başkanımız bütün köy yollarını 2 yılda asfaltlayacağını ifade etti. Yapılan çalışmaları biliyoruz. Mahallesinden, ilçesine kadar herkes memnun. Altyapı çalışmaları bütün ilçelerde başlamış. Tebrik ediyoruz. Yaptığı güzel yol çalışmaları, park çalışmaları, şehircilik çalışmaları dolayısıyla kendisine gönülden teşekkür ediyorum. Örnek bir belediye olarak gösteriyoruz. İnşallah başarılı çalışmaların devamını diliyoruz” dedi.

Malatya dört dörtlük

Malatya gibi büyük bir şehrin tek bir su kaynağına bağlı olmasının kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Eroğlu, öncelikle 30 km’lik isale hattı için gerekli projelerin yapıldığını belirterek, Alternatif su kaynaklarını araştırdıklarını söyledi.

Beydağı başta olmak üzere diğer tabiat parkları ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden Bakan Eroğlu, konuşmasına özetle şöyle devam etti:

"Malatya’da muhteşem güzellikler, kanyonlar, parklar, mesire alanları, tabiat parkları var, bunları ele alalım. Arkadaşlar bir çalışma yapacak. Valimizin, Bakanımızın, bütün tarafların katılımıyla bunları muhteşem bir hale getirelim. Malatya yollarıyla dört dörtlük. Ulaşım imkanları çok iyi. Körfez ülkelerinde, Orta Asya’dan buraya çok sayıda ziyaretçi gelebilir. Onlar için burada ziyaret edecekleri mekânlar yapalım. Biz de büyükşehir Malatya için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

Malatya’mızı baraj ve göletler şehri haline getiriyoruz. Sulamalar şu anda yüzde 60 seviyesinde. Nasip olursa 2 yıl içerisinde yüzde 85-90’lara getirme hedefimiz var. Beylerderesi barajı üzerindeki dere ıslahlarını yapacağız. Orayı çok güzel bir vadi haline getireceğiz. Bu konuda DSİ altyapı çalışmalarını yapacak, orman teşkilatımız da ağaçlandırma, mesire alanları, oturma mekânları, kamelyaların olması gibi işleri yapacak. Beylerderesi’ni büyükşehir, DSİ ve orman teşkilatımız hep birlikte ele alsın. Muhteşem bir vadi yapalım. Malatya’mızı kurak bir yer değil, yemyeşil, çiçekli bir Malatya yapalım.

Malatya’nın bahtı açık. Büyüyor, gelişiyor. Çok da büyüyecek. Burada yıldız bir şehir olacak diye düşünüyorum. Bölgenin yıldız şehri... Hep birlikte bunu gerçekleştireceğiz. Belediyemize üstün başarılar diliyorum.”

Bülten

0525d2f4-a381-45e7-9bfe-c01a072869a4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Malatya'nın Türkiye'nin bahtını çok güzel kararttınız ama kendinizin çoluk çocuğunuzun yakın eş ve dostlarınızın bahtını çok güzel açtınız. Ülkenin dış borç yükü artarken sanayisi tarımı sayenizde gerilerken siz ilerlediniz, ülke kan gölüne dönerken, bölünürken, siz daha mutlu oldunuz. Ancak halkın ve hakkın ahı asla hesapsız kalmaz ve bu millet mutlaka ama mutlaka adaleti tecelli etme adına görevini yapar. Bu defada öyle olacak her şey su üstüne çıktığı zaman ki mutlaka çıkacak işte o zaman nelerin tecelli edeceğini hep beraber göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla