SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın 'Basın' Konukları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere gelen konuklar, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret ettiler.

Ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 20. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Malatya’ya gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengü, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Üntürk, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı ziyaret ettiler.

29 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Malatya’ya ayrı bir sevgisinin olduğunu belirterek, Malatya’ya sık sık geldiğini söyledi. Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı bir dost olarak gördüğünü kaydeden Bilgin, “Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, hem şehircilik alanında, hem de altyapı alanında Malatya’da çok ciddi gelişmeler var. Malatyalılar sizin gibi bir Belediye Başkanı olduğu için çok şanslılar. Güzel ev sahipliğiniz için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek de Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek, basın mensuplarıyla sıcak temas kurulmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Malatya’ya, Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen aktiviteye katılmak ve Malatya’da ne yapabileceklerini gözlemlemek için geldiklerini kaydeden Melek özetle şunları söyledi:

“Bundan sonraki işbirliğimiz devam edecek. Geniş kapsamlı bir medya eğitim semineri düzenlememiz sözkonusu olabilir. Geçtiğimiz yıl kayısı festivaline Türkiye’deki yerleşik yabancı basın mensubu arkadaşları getirdik. Yine böyle daha geniş bir organizasyonumuz olabilir. Genel Müdürlüğümüzün sergi salonunda ‘Malatya Başkent Ankara’da’ diye bir resim sergisi açabiliriz. İlimizin tanıtımına katkıda bulunabiliriz. Bizim 10 dilde yayınlarımız var. Gelecek sene buna Malatya ile ilgili bilgiler koyabiliriz” dedi.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengü de yaptığı konuşmada, Malatya’ya Anadolu Ajansı bürosu açıldıktan sonra Malatya’ya sık sık geldiğini belirterek, daha önce Malatya’nın güzellikleri ile kayısı ve diğer ürünlerinin tanıtımı için Anadolu Ajansı olarak söz verdiklerini ve bunu da yaptıkları kanaatinde olduklarını söyledi.

Bengü, “Yaygın basında Malatya ile ilgili sıkça haberlerin yer almasında bizim arkadaşlarımızın da katkısı var sanıyorum. Bundan sonra da yaptığınız çalışmaları tanıtmamız, bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Üntürk de bu yıl Malatya’ya ikinci kez geldiğini belirterek, her geldiğinde Malatya’yı daha gelişmiş ve güzelleşmiş olarak bulduğunu söyledi.

Malatya’nın tanıtımı noktasında, bundan sonra yapılacak olan etkinliklerde mutlaka yardımcı olacaklarını kaydeden Üntürk, birlikte birçok proje yapmaya çalışacaklarını belirtti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da çok sevinçli ve gururlu olduğunu belirterek, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise misafirleri Malatya’da ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, demokrasisi gelişmiş ülkelerde basının daha güçlü olduğunu söyledi. Kendilerinin basını, toplumun gören gözü, konuşan ağzı ve işiten kulağı olarak gördüklerini kaydeden Akın, toplumdaki olayların basın yoluyla öğrenildiğini, yapılan faaliyetlerin de basın kanalıyla toplumla paylaşıldığını bildirdi.

Tanıtımda basın sektörünün çok önemli olduğuna dikkat çeken Akın, “Yerel basının desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Yerel basının, yaygın basının bir mektebi şeklinde düşünüyorum. Malatya Belediyesi olarak, yeterli olmasa da imkanlarımız ölçüsünde yerel basına destek verme gayreti içerisindeyiz. İnşallah bu çalışmalar neticesinde yarınımız bugünümüzden daha iyi olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, ziyaret sırasında günün anısına misafirlere kuru kayısı ile Belediye yayınlarından oluşan kitap seti hediye ederken, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek de Başkan Akın’a ‘Türkiye’ isimli kitap ile CD hediye etti.

Öte yandan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, konuklar onuruna yemek verdi. Yemekte Malatya hakkında sohbet edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız