SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın "Belli" Esnaflarıydı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:14:04
Malatya'nın
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın tanınmış esnaf ve sanatkarlarından "Ressam Rahmi", "Kahveci Bekir Dayı" ve "Pastacı Aziz Usta" vefat ettiler.

Uzun yıllar Atatürk (Kışla ) Caddesi'ndeki Kantar Kıraathanesi'nin işletmeciliğini yapan ve çevresinde "Kahveci Bekir Dayı" diye tanınan 88 yaşındaki Bekir Başgül vefat etti.

Yine Malatya'nın tanınmış sanatkarlarından olan ve tabela ressamlığı yapan "Ressam Rahmi" olarak bilinen Rahmi Arpacı'nın da, 78 yaşında Tecde'deki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat ettiği bildirildi.

Fuzuli Caddesi'nde halen faaliyetini sürdüren, Malatya'nın en eski pastanelerinden olan Ömür Pastanesi'nin kurucularından ve ortağı Aziz Sevinçhan'ın da 86 yaşında vefat ettiği bildirildi. Sevinçhan, çevresinde "Pastacı Aziz Usta" olarak tanınıyordu.

Bekir Başgül, Rahmi Arpacı ve Aziz Sevinçhan'ın cenazeleri, Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazlarının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız