SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Bir Büyük Kaybı Daha..

A- A+ PAYLAŞ

Kapatılması kararı aylar önce Malatya kamuoyunun gündemine getirilen Ulaştırma Er Eğitim Alayı, Malatya ekonomisi için çok önemli kuruluşlardan biriydi.

Bir ara her sevk döneminde 5 bin'e yakın acemi askeri eğitildiği, bu askerlerin ailelerinin Malatya'ya yönelik ziyaretleri, askerlerin hafta sonu izinleri sırasındaki katkıları nedeniyle esnaf için çok önemli girdisi olan, ayrıca tüm personelinin Malatya'dan temin edilen ihtiyaçları nedeniyle bu anlamda da büyük katkı sağlayan Alayda, son yıllarda 2 ayda bir 2 bin dolayında acemi askerin eğitimi yapılmaktaydı.

Askeri planlama doğrultusunda kapatılacağı belirtilen Alayın Malatya'daki öyküsü de şöyle:

"Ulaştırma Er Eğitim Alayı, 1963 yılında Beylerderesi mevkiinde 3. Ordu'nun sürücü ihtiyacını karşılamak üzere "3. Ordu Şoför Okulu" adıyla kuruldu. 3. Ordu Şoför Okulu, iki Şoför Er Eğitim Taburu ve Destek Taburundan oluştu ve böylece 1969 yılına kadar faaliyetini sürdürdü.

Birlik, 1969 yılında 3. Ordu Şoför Er Eğitim Alayı adını aldı, 22 Nisan 1971 tarihinde törenle Türk Silahlı Kuvvetlerinin onur timsali olan sancağı, Cumhurbaşkanı adına dönemin 3. Ordu Komutanı Orgeneral Eşref Akıncı tarafından Alay Komutanlığına teslim edildi.

4 Mayıs 1983 tarihinde 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nın Konya'dan Malatya'ya intikalinin ardından, Alay, 3. Ordu Komutanlığı kuruluşundan çıkarılarak, 2. Ordu Komutanlığı emrine girdi.

Alay 1996 yılında Sürücü Er Eğitim Alayı, 1997 yılında Ulaştırma Er Eğitim Alay Komutanlığı adını aldı.

Alay bünyesindeki 3. Ulaştırma Er Eğitim Taburu ise 15 Temmuz 2002 tarihinde lağvedildi.

Ulaştırma Er Eğitim Alayı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı birlik ve kurumlarına trafik ehliyetli acemi erlerin temel askerlik ve sürücü eğitimini yaptırmaktaydı."

Malatya'da, Ulaştırma Alayı'nın kapatılmasıyla birlikte, kentin ekonomik anlamdaki kaybının telafisi için bir başka askeri eğitim birliğinin buraya nakledilmesi konusunda herhangi bir gelişme seslendirilmezken, Ulaştırma Alayı'nın yerine, Malatya'daki mevcut birliklerden Muhabere Alayı'nın kaydırılacağı öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız