SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Büyük Dönüşümü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:12
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, TBMM Genel Kurulunda Malatya ve Yatırımları üzerine gündem dışı söz aldı. Genel Kurulda görüşülen Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı yasalaşırsa Malatya’nın da büyükşehir olacak iller arasında bulunduğunu belirten Çalık, Malatya’nın bu statüyü hak ettiğini kanıtladığını anlatarak, Bakanlıkların yatırımları hakkında bilgi verdi. 

Malatya’nın, 6500 yıllık şehir mirasının imajı ve bütünlüğüne zarar verilmeden 10 yıldır pek çok alanda büyük bir dönüşüm geçirdiğini ifade eden Öznur Çalık, bir şehrin başka şehirlerle rekabet edebilir konumda olmasının, öncelikle ulaşım ağlarının bu rekabete yetecek düzeyde bulunmasıyla gerçekleşebileceğini belirtti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2003’ten bu yana Malatya’ya 1 milyar TL’lik ödenek aktardığını belirten Çalık; bunun, Malatya’nın Batıda Kayseri, Doğuda Elazığ, Güneyde ise Mersin ile bağlantı yollarının (bölünmüş yol olarak) tamamlandığı anlamına geldiğini; Kuzeyde bulunan Malatya-Hekimhan-Sivas yolunun ise 2012 yılı yatırım programına alındığını söyledi. 

Ulaşımda güçlenen Malatya’nın, ihracatta da şahlandığını ve ilin Türkiye’nin kayısı ihracatının yüzde 90’sını karşıladığını belirten Milletvekili Çalık, THY’nin yurtdışına uçuşlarında kayısı ikramı yapılması için de anlaşmaya varıldığını dile getirdi. Kayısının bu noktaya gelmesinde, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının 2003’ten bu yana yaptığı 511 milyon TL’lik yatırımlarının büyük katkısı olduğunun altını çizen Çalık, sağlık yatırımlarına da değindi. 

Sağlık Bakanlığının son 10 yıllık Malatya yatırımlarının 182 milyon TL’ye ulaştığını belirten Çalık, ihalesi sonlanan ve projesi tamamlanan 170 yataklı Fizik Tedavi Hastanesinin Türkiye’de 6 ilde inşa edildiğini ve bu illerden birinin de Malatya olduğunu söyledi. Merkezde kurulacak 640 yataklı devlet hastanesi ile, 350 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yolda olduğunu duyuran Öznur Çalık, özellikle karaciğer nakli konusunda adını dünyaya tanıtan Turgut Özal Tıp Merkezinin de katkılarıyla; Malatya’nın sağlık turizminin başkenti olmaya aday olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız