SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın Canı Yanıyor''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın büyükşehir beklentisinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son olarak açıkladığı 750 bin il nüfusu barajına takılmasına, bir tepki de MHP'den geldi. MHP adayları Prof.Dr. Hasan Tunç ve Saime Palancıoğlu,
tepkilerini dile getirdiler.

MHP'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya’nın büyükşehir olacağı iktidar partisinin milletvekilleri tarafından vatandaşlara duyurulmuş şehrin çeşitli yerlerine büyükşehir ibareleri asılmış tüm Malatyalılar heyecanlı bir bekleyiş içerisine girmişti.

Başbakanın Kahramanmaraş mitinginde büyükşehir olma yolunda adı geçen on şehir saymış bu şehirlerarasında Malatya yer almamıştı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi 1. sıra milletvekili adayı Hasan Tunç; Güzel Malatya’mıza bugüne kadar siyasiler tarafından birçok sözler verilmiş fakat bu sözlerin hiçbiri tutulmamıştır. Bu sözlerden biride Malatya’nın büyükşehir olmasıdır. Yasa gereği de biliniyorki 750 binin üzerinde nüfusa sahip şehirler büyükşehir olabilir Başbakanın yaptığı malumun ifşasıdır ismi geçen şehirlere özel bir uygulama yapılmamıştır ekstra bir hak söz konusu değildir. Siyasi iktidarın verdiği sözlerin doğru olmadığı bu bağlamda ortaya çıkmaktadır. Büyükşehirler 150 trilyon gibi bir ek kaynak alma hakkına sahiptir bu kaynaklardan faydalanamıyoruz. MHP 2011 Mart ayı başlarında TBMM’ye büyükşehir olabilme oranının 400bine indirilmesi konusunda bir teklifte bulunduk teklifimizi değerlendiren komisyon içerisinde şehrimizin vekilleri de vardı onlarında oylarıyla birlikte bu teklif reddedildi. MHP büyükşehir olmanın getireceği sosyo ekonomik durumdan yararlanmanın için elinden geleni yapmış fakat MHP’ye karşı çıkılmıştır. Bize karşı çıkanlar aynı zamanda Malatya’ya büyükşehir müjdesini veren kişilerdir.Büyükşehir olmanın gerektirdiklerini çok iyi bilen milletvekillerimiz en gerçekçi en somut adımı atan MHP’ye destek vermemiş Kamu harcamalarından 150 trilyon gibi bir ek kaynağın gelmesini de engellemişlerdir.Malatyalılara verdikleri sözü MHP komisyonuna destek vermiş olsalardı tutmuş olacak bugün bu problem yaşanmamış olacak sayılan on isim arasında Malatya olacaktı.Bizim için önemli olan Malatya’ya yapılan hizmettir. Kim hizmet ederse bizim takdirimiz onadır.

Yasa’ya göre Büyükşehir olmanın gereklerine de değinen Tunç;750 bin ve üzeri nüfusun gerektiğini 740.643 bin nüfusa sahip Malatya’nın 9 bin 357 gibi bir nüfus eksiği vardır 750 bin nüfusun üstüne çıktığımız takdirde kimsenin lütfuna gerek kalmadan yasa gereği büyükşehir olacaktır. İnsanların duyguları istismar edilmesine umut tacirliği yapılmasına gerek yoktur dedi.

Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan MHP 2.sıra milletvekili adayı Saime Palancıoğlu ise; Başbakan Malatya’yı unutulmuş şehir olarak görüyor iki dönem seçilen iktidarın milletvekilleri hiçbir katkı sağlamamıştır. MHP olarak hizmet için yola çıktık İktidara çıktığımızda Malatya’mız üvey evlat muamelesi görmekten kurtulacaktır. Malatya bizim büyük evimiz evimizde birinin canı yansa hepimiz üzülürüz malatya’nın canı yanıyor artık ses vermemizin zamanı geldi dedi…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız