SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Çehresi Değişecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Orduzu Taşpınar Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, ilçe ve belde belediye başkanlarının da eşlik etti ziyarette konuşan Öz, “Belediye başkanlarımız ve muhtarlarımızla toplanıp, orada yapılacak işlerle ilgili notlarımızı alıyoruz. Ve bir ay sonra tekrar gelip, ne yaptık ne ettik halka hesap vereceğimizi söylüyoruz. Bundan 20 gün önce burada bir toplantı yapmıştık. Orada not aldığımız sorunların yüzde 50’si yapılmaya başlandı. Her birimizi değişik yerlerden gelmiş olabiliriz. Ama hepimiz Malatya’da yaşıyoruz. Ve hepimiz Malatyalıyız. Malatya’ya nereden gelirse gelsin biz herkesi bağrımıza basıyoruz. Hep birlikte Malatya’mızın daha ileriye gitmesi konusunda gayret sar etmemiz lazım. Yoksa Malatya’mız Büyükşehir olacak. Büyükşehir olan Malatya’da herkes kendine göre bir kutup oluşturursa, bu Malatya’ya yapılacak en büyük kötülüktür” dedi.

Çevreyolu'nun alt kısmına yeni hizmetler yapılacağını söyleyen Öz, “Şimdiye kadar Malatya’da şehrin altı hep üvey evlat muamelesi görmüş. Ama şimdi Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ile birlikte bu kader değişiyor. Şehrin çevre yolunun altıda birçok açılan yeni alanlar ve parklarla güzelleşme oluyor” diye konuştu.

ALT GEÇİDİ GEZDİ

Milletvekili Öz, alt geçitte de incelemelerde bulundu. Asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz’e, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva’da eşlik etti.

İncelemeler sonrasında bir açıklamada bulunan Öz, “Bin 400 metre uzunluğundaki alt geçit ve üst geçitlerle beraber son noktaya gelindi. Ulaştırma Bakanımız Malatya’ya geldiğinde Karayolları Bölge Müdürümüz, hava şartlarının uygun olması halinde 20 Ocak tarihine kadar çalışmaların biteceğini söylemişlerdi. Ve şuan görüyoruz ki, çalışmalar aynen planlandığı gibi devam ediyor. Bu alt geçitlerin bitmesiyle hakikaten Malatya’nın çehresi değişiyor. Malatya’mızın hak ettiği hizmetler bir bir faaliyete girince bizlerde mutlu oluyoruz” dedi.

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva ise, “Turan Emeksiz ve Akpınar kavşaklarının birinci şeridinin sıcak karışım asfaltı bitti. Bizim için bu çok önemliydi. Çünkü hava şartlarının uygun olması halinde 20 Ocak’a kadar çalışmaların bitirileceğini söyledik. Yüzde 50 oranın işimiz bitmiş durumda. Diğer şeridimizin de asfaltlanmasının ardından alt geçidimizi trafiğe açmış olacağız. Hizmet yapılırken tabi ki sıkıntılar yaşandı. Ama burada gerçekten büyük bir eser var. Malatyalı hemşerilerimizde burada yapılan çalışmaları günlük izliyorlar. Gerçekten bu önemsenecek bir eser. Türkiye’ye de örnek olacaktır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız