SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın Çehresi Değişecek..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, parklarıyla, doğalgazıyla ve yağmur drenaj kanallarıyla Malatya'da büyükşehir olma yolunda önemli adımlar atıldığını söyleyerek, Şeker Fabrikası'na da talipli olduklarını bildirdi.

Akın, yağmur drenaj kanalları yapıp, şehri yağmur sularından kurtardıklarını aktararak, "Sümerpark, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Şeker Fabrikası arazisinde kurulacak parklarla, Yeni Cami çevre düzenlemesiyle, Beydağı'nın imara açılmasıyla Malatya'nın çehresi değişecek" dedi.

Doğalgaz konusunda şehir içinde şu anda 10-15 yerde çalışmaların yapıldığını, önümüzdeki kış sonunda şehrin yüzde 50'sine yakın yere doğalgaz vermeyi planladıklarını ifade eden Başkan Akın, böylece hava kirliği sorununun da ortadan kalkacağını kaydetti.

Şeker Fabrikası'nın İstasyon Virajı tarafında kalan bölümünün belediyeye verilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl emir verdiğini hatırlatan Başkan Akın, ancak kendilerinin yerin tamamını isteyip, Şeker Fabrikası'nı da işletmeye talipli olduklarını Ankara'da ilgili ve yetkili yerlere bildirdiklerini aktardı. Başkan Akın, Şeker Fabrikası alanına, kalıcı fuar alanı kurmayı da düşündüklerini dile getirdi.

Gündüzbey ve Konak kasabalarından Beydağı eteklerine kadar olan yeri imara açıp, toplu konutlar, bahçeli nizam evleri, yeşil alanlar yapmayı planladıklarını ve şehri genişletmek istediklerini söyleyen Akın, bunları gerçekleştirmeleri halinde yeni bir Malatya meydana getirmiş olacaklarına işaret etti.

Başkan Akın, "Avrupa Birliği hibe yardımlarından yararlanmak için 10 civarında proje hazırladık, bunların bazılarını birleştirip proje sayısını 5-6'ya düşürdük. Önümüzdeki günlerde bu projeleri onaylatıp, hibe yardımlarından en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız