SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Çehresi Değişir'

A- A+ PAYLAŞ

Maden Teknik Arama Enstitüsü (MTA) Orta Anadolu Malatya Bölge Müdürlüğü'ne atanan Jeoloji Yüksek Mühendisi Yunus Ay, yeraltı kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için çaba göstereceklerini belirtti.

MTA Bölge Müdürü Hacı Büyükkıdık'ın 29 Ağustos 2007 tarihinde vefat etmesi nedeniyle boş olan MTA Onta Anadolu Malatya Bölge Müdürlüğü'ne 18 Ocak 2008 tarihinde atanan Yunus Ay, 2008 yılı projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Yeraltı kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için çaba göstereceklerini belirten Yunus Ay, "Bölgeyi ve Malatya'nın yeraltı kaynaklarını çok iyi biliyorum. Bunları projeler yaparak faaliyete geçireceğiz" dedi.

2008 yılında, 2007'den kalan projeleri yapmayı sürdüreceklerini söyleyen Ay, 2008 yılı çalışmalarını şöyle sıraladı:

"Hekimhan ilçemizde, özellikle önemli ölçüde, altın, bakır ve nikel potansiyeli olduğunu gördük. Şu anda Erdemir'de ruhsatı olduğu için bunlarla ikili ilişkiler kurup faaliyete geçireceğiz. Hasançelebi demir yatakları da dünyanın büyük demir yatakları arasında bulunuyor. Ayrıca bölgede birçok sıcak su kaynakları bulunmaktadır.

Bunların, Malatya'nın çehresini değiştirecek nitelikte olduğunu biliyoruz. Malatya'nın çehresini değiştirecek kaplıca suları bulacağız. Vatandaşlarımız şuanda sıcak kaplıca suyu için Sivas, Kahramanmaraş ve Diyarbakır Çermik'e gitmektedir. Hekimhan İlçesi Hasançelebi, Yazıhan, Doğanyol ve Elazığ'da sıcak su kaynakları var. Ancak, kaplıca olabilmesi için sıcaklığın belli derecede olması gerekiyor. Ön etüd çalışmalarını yaparak Malatyamızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz."

Malatya'nın birinci derecede deprem bölgesi olması nedeniyle fay hatları üzerinde daha titiz çalışma yaptıklarına dikkat çeken Ay, "Kahramanmaraş Afşin bölgesinde kömür sondaj çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca, Malatya'nın Hekimhan ve Arguvan ilçelerinden Elazığ'ın Baskil ilçesine doğru uzanan kuşakta kömür olduğu düşünülüyor. Birkaç yerde mostra vermektedir. Bunları proje haline getirip Malatya'nın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Pütürge ve Doğanşehir civarında feldispat madenleri var. Ekonomik olup olmadıklarını araştıracağız. Hekimhan'da önemli miktarda çimento ham maddesi var. Projelendirip araştırma yapacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız