SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın da Bulunduğu 14 İlde Salgın Planlaması

0
Güncellendi - 2020-08-08 18:43:43
Malatya'nın da Bulunduğu 14 İlde Salgın Planlaması
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgınıyla mücadeleye ilişkin vali, il sağlık müdürü ve halk sağlığı başkanlarıyla 14 ayrı video konferans görüşmesi yaptı. Toplantılarda, vaka durumu değerlendirildi, salgına karşı planlama yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, dün il değerlendirme toplantılarında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Diyarbakır, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, Mardin, Batman valileri, il sağlık müdürleri, halk sağlığı başkanlarıyla il bazında 14 ayrı video konferansta bir araya geldiğini açıkladı. Koca, görüşmelere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Toplantılarda, vaka durumunu ve tedbirleri değerlendirdik. Salgına karşı planlama yaptık. İl hıfzıssıhha kurullarının başkanı valilerimizle il sağlık müdürlüklerimizin çalışmalarında eşgüdümü sağladık. İçişleri Bakanımıza, valilerimize, sağlık personelimize teşekkür ederiz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Malatyalı44 (3 yıl önce)
    Bakanlık ne kadar kısıtlarsa kısıtlasın bizim buna dur dememiz lazım tedbirleri bizim almamız lazım ama nerdee kimseyi suçlamanın alemi yok bu işi insanların bitirmesi lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • öğretmen (3 yıl önce)
    öğretmen bu toplumun en değerli işi yapar hzÖmer ne demiş bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurumLütfen öğretmen işini keyfi yapmıyor bilinçsiz eğitimsiz büyükler yüzünde yavruları okua gidemiyor ki okulları açmayan yada kapatan öğretmen değil bakanımız bilim kurul ne derse odur.Lütfen kıymetli öğretmenlerimize saygılı olalım
    0
    0
    Yanıtla
  • cevap verici (3 yıl önce)öğretmen isimli kullanıcı yorumuna
    O sözü hz Ömer değil Hz Ali söylemiştir. Bilginize. İyi eğitimler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Gülkıran (3 yıl önce)
    Sokaga cikma yasagi olmalı hafta sonu yoksa çok geç kalinabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur Malatya (3 yıl önce)
    3,gün yasak gelse Malatya ya çok ii olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil Doğan (3 yıl önce)
    Aslında yoruma gerek yok. Birazcık zekası olan her şeyi apaçık görür. Dünya ateşe düşmüşken, siyaset uğruna yalan dolanla iş kurtarılmaya çalışılıyor. Gereksiz hamasetle bu belanın geçmeyeceğini bir türlü anlamıyorlar. Ölen ölür kalan sağlar bize yeter hesabı. Elin gavuru hiç bir vatandaşını mağdur etmiyor. Herkesi kucaklıyor. Bizde hazine tam takır. Vatandaştan toplanan parayla kac kişiyi kurtarırsın? Hesapsız kitapsız bol keseden harcamanın sonu ne olacak? Kefen parasını bile harcamışsın. Cenazeni de başkasına havale edersin artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • elin gavuru vatandaşlarını ölüme terk ediyor biz şehir hastaneleri yapıyoruz ama yaranamıyoruz evet bi kaç tedbir sıkıntısı var fakat dünyada 1 numara olan türkiyenin sağlık sistemini eleştirirken büyük yanlış yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Çigdem (3 yıl önce)
    Sayın bakanım malatya eğtinm arastırma hastanesi acil cok yogun mesafe yok kural yok uyarı sadece lafta kim normal hasta kın koronavirüs lü beli değil düğünler taziyeleri parklar hiç birşey yok muş gibi davranıyor lar sayın valimiz hergun anoslarla uyarıyor ama halk dinlemiyor bence sokağa çıkma yasağı ilan edilsin malatya için
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Sayin bakanım malatyada yetkililer uyarıyor ancak uygulama yok düğün nişan cenaze gibi ortamlarda aşırı derecede insanlar yan yana kol kola özelikle düğünlerde insanlar halay çekiyor malatyada toplasan 20 tane düğün salonu var vali bey istese her düğün salonuna bir gözlemci koysa bu sorun olmaz ayrıca pandemonium ilk günlerde aşırı derece kısıtlama var di pandemi patladı halen kısıtlama gelmiyor 2. konu hastanelere test yapılmıyor insanlar durumunu anlatıyor ya babası ya anesi korone olmuş buna rağmen test yok serseri mayın gibipozitif olsa bile ortalıkta geziyor sayın yetkililer de bu konuya bir çözüm bulsunlar saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan gündoğdu (3 yıl önce)
    Sayın bakanım Malatya’da denetim yok maske mesafe serbest olmuş düğünler halaylar çeken çekene sayın yetkililer bu konuda çok pasif vakalar artıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Abi bana bi orcinal Samsung kablosu ayırsana
    0
    0
    Yanıtla
  • rauf (3 yıl önce)
    Sus sus şom ağızlı hiçbir şeyden memnun olmazsınız sürekli çamur atın belki izi kalır
    0
    0
    Yanıtla
  • Kime atarlanman kardeşim neyi savunuyon
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (3 yıl önce)
    Ne yazikki basladigimiz işi yarim birakiyoruz.tum dunya sorun yasarken krizi cok iyi yoneten hukumet,ne yazikki kapitalizm ugruna rehavete kapilip yasaklari hemen kaldirdi.saglik harcamalarina yapilan masraf yerine gercekten ihtiyaci olan asgari ucretli gibi kesime yardim yapilabilirdi,ornegin bu donemde memur maaslarindan kesinti yapilip bu kesime verilebilirdi,ogretmen ekdersleri gibi gereksiz ve haksiz odemeleryapilmazdi.super yayicilar bu donemde tesbit edilebilirdi.simdi istedikleri kadar yasakta getirseler ipin ucu kacti birkez,toparlanacagini sanmiyorum.ne azik ki imkani olan evinde oturacak cikmayacak...Hersey gibi hukumetin yanlis politikalarinin ceremesini yine vatandaş cekecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)Dertli isimli kullanıcı yorumuna
    Öğretmenden kesip baskalarina verilecek. Çok mantıklı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu salgını önlemek için ciddi bir denetim sart. En az bir ay sokaga cıkma yasagı koymalı hastalar ve hastlık süpesi olanlar iyi denetilmeli. Diyarbakır il ilçe köylerde düğün,taziye,mevlüt kesinlikle yasaklanmalı. Kuraları ihlal edenler hakkında ciddi yaptırımlar uygulamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN ATICI (3 yıl önce)Dertli isimli kullanıcı yorumuna
    Ne istersiniz bu öğretmenlerden.. öğretmenin ek dersine göz dikeceginize oy verdiğiniz siyasilerin yaptığı harcamalara bakin...öğretmenin yaptığı fedekarlığı göremiyorsanız o ayıp ta size yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne fedakarlık yaptınız. Basınızdaki mudurlere el oence dururken gariban ogrenci kere yuklendiniz. O ek ders için Eylül ayında en samimi dediğiniz arkadaşınızla 1 saat ek ders kavgası yaparken diğer ogretmenlerin ek derslerini hesapladınız. Demekki neymiş eğitim hikaye ek ders sahane
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Öğretmen (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ne biliyorsun da konuşuyorsun. Öğretmenlerin pandemi sürecinde neler yaptığını bilmiyorsun sadece konuşuyorsun. hariçten gazel okumak kolay. Çok istiyorsan eğitim fakülteleri orada git oku, sen de öğretmen ol. Yöneticilerin olmayan ekonomiyi kurtarmak için normalleşme sürecini, turizmcilerin kasaları dolsun diye serbest bıraktıkları sahillerin hesabını sor önce. öğretmene de dil uzatma.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yaptın hüseyin bey mesala birini söyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne iş yapıyorsunuz merak ettim, memur maaşından kesinti yapıp dağıtmak lazımmış, accayip fikir. Bu ülkede 25 kuruşluk poşet parasına kızıp oyunu başka partiye atan insanımız oldu. Neden bahsediyorsunuz. İnsanımız kendini kontrol etmiyorsa neyi, nasıl anlatacaksın. Ceza kesseler devletin paraya ihtiyacı var diyip kızarız, kesmese niye kesmiyorlar diye kızarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • 19 yıldır oy verdiğim partinin yönettiği ülkemizde 3 yıl önce 200 lira olan çeyrek altın 800 lira olduysa artık biraz düşünme zamanı geldi bence nereye gidiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence mantıklı, ben öğretmenim. Öğretmene verilecek ek ders kesilebilirdi.1 milyon öğretmen var, ortalama 800 lira ek ders ücreti 1 milyon ihtiyaç sahibine kaydırılabilirdi. Öğretmenler de 15 saat olan maaş karşılığı görevini uzaktan yapardı. En azından bu yeni eğitim öğretim döneminde yapabilirler. Hem haksızlık da oluyor ek dersi olmayan öğretmene pandemide ücret verilmedi olana da tam verildi. Hoş ben ful ek ders aldım ama dediğim gibi bu para verilmeyebilir, herkes fedakarlık yapmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla