SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın da 'Zerden'i..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısından yapılan tatlısı, bayram için hazırlanıyor.

İmal ettiği zerden kayısı tatlısını satan Serhan Gökbulut, naturel gün kurusu kayısıdan yapılan tatlının rağbet gördüğünü ve çok yararlı olduğunu belirtti. Bayramlarda misafirlere ikram edilen ve önümüzdeki Kurban Bayramı için de hazırlıkları yapılan zerden kayısı tatlısı, özellikle il dışına giden Malatyalıların götürdükleri hediyelerin başında geliyor.

Günümüzde fast food yiyecekleri tüketenlerin sindirim problemi yaşadığını kaydeden Gökbulut, "Sindirim problemi yaşayanlara deva için kayısı tatlısı öneriliyor. Neden? Çünkü, kayısı tatlısı ve içindeki ceviz antioksidan görevi yapıp, bağırsak, böbrek ve mide rahatsızlığı olanları rahatlatıyor" dedi.

Serhan Gökbulut, kayısı tatlısı yapılışını şöyle anlattı:
"Gün kurusu kayısıyı önce suda haşlıyorsunuz. Suyunu alıp yumuşayan kayısıyı biraz soğumaya bırakıyorsunuz. Sonra içine ceviz konuluyor. Özellikle Malatya'nın Hekimhan ilçesinin meşhur cevizi kullanılmalıdır. Çünkü, omega yağı bakımından yoğun ve lezzetli olan Hekimhan yöresi cevizi özellikle kullanılmalıdır. Daha sonra zerden kayısı tatlısı fırında bir süre pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. Tepsiye dizdikten sonra, tüketiciye sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız