SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Daha İyi Yerlere Gelmesi Gerekiyor”

0
Güncellendi - 2019-10-10 00:08:46
A- A+ PAYLAŞ

2 ÜNİVERSİTE VE TSO'YA ZİYARET ETTİ.. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve Malatya Ticaret Sanayi Odası  Meclis Başkanı Hasan Özkan’ı ziyaret etti.

İnönü Üniversitesi'ni Ziyaret

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, beraberindeki heyetle İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversitedeki eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmalar hakkında Başdenetçi Şeref Malkoç’a bilgi verdi. Kızılay, ”Dün şehrimizde kamu başdenetçimiz çok güzel bir program yaptılar. Biz de o programa iştirak ettik. Bugünü de üniversitemize ayırdılar, kendine çok teşekkür ediyorum. Kamu başdenetçiliği kurumu ülkemiz için yeni ama kısa sürede çok önemli çalışmalar yapmış bir kurum ve bu kurumun çok hızlı ilerlemesi çok değerli büyüğümüz Başdenetçi Şeref Malkoç'a borçluyuz. Engin siyasi ve devlet tecrübesi ile hukuk birikimi ile Türkiye'de geçmişte milletvekilliği yapmış, şimdi ise başdanışmanlık döneminde kendisini izlediğimiz, çalışmalarından istifade ettiğimiz bir bir büyüğümüz, kendisini üniversitemizde görmekten son derece memnunuz” diye konuştu.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da Rektör Kızılay'a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, ”Türkiye'nin dört bir tarafında üniversitedeki çalışmaları görünce göğsümüz kabarıyor. Gelecek olan umudumuz heyecanımız artıyor. Üniversiteler toplumun kılavuzudur. Rektörümüzün Malatya'daki çalışmalarını yakından izliyoruz. Biz kurum olarak yattığınız birçok faaliyette Malatya İnönü Üniversitesi'nde destek arıyoruz. Türkiye’de son yıllarda çok ciddi gelişmeler oldu, ama bu gelişmeleri üniversiteler rehberliğinde mutlaka taçlandırılması gerekiyor. Biz kamu denetçiliği kurumu olarak üniversiteler ile beraber çalışmanın heyecanını yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya‘nın halen hak ettiği yerde olmadığını da dile getiren Malkoç, "Malatya birçok imkanı bir arada bulunan bir ilimiz. İnsanları canlı hareketli önemli insanların yetiştiği bir coğrafya. Tarım alanında, hayvancılık alanında, özellikle sanayi alanındaki gelişmeler ilgi ile takip ediyoruz. Ama Malatya halen hak ettiği ettiği yerde değil, Malatya'nın daha iyi yerlere gelmesi gerekiyor” diye konuştu.

MTÜ'yü Ziyaret

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret ederek üniversite ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Ombudsman Halkla Buluşuyor” programı kapsamında Malatya’ya gelerek çeşitli toplantı ve etkinliklere katılan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u da ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut’tan üniversitenin kuruluş ve kurumsal çalışmaları hakkında bilgi alan Kamu Başdenetçisi Malkoç’a, üniversitenin Beylerderesi Yerleşkesinin projesi hakkında da bilgi sunumu yapıldı.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, üniversite bünyesindeki Turgut Özal Müzesi’ni de ziyaret ederek gezdi.

Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç, üniversitenin anı defterine; “Malatya Kamu Denetçiliği programında halkla buluşma yaptık. Ardından Sivil Toplum örgütlerini ziyaret ettik. Bugün de Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörümüz Aysun hocamızı ziyaret ettik. Turgut Özal Üniversitesi genç dinamik bir üniversite, rektörümüz ve çalışma arkadaşları ile Malatya’da ve Türkiye’de hak ettiği yeri en kısa zamanda alacaktır. Malatya Türkiye’nin müstesna illerinden, derin bir tarihi birikimi, engin kültürel zenginliği, tarım, hayvancılık, turizm ve sanayi potansiyeli olan bir il. Müteşebbis insanları var. Üniversiteye adını veren Turgut Özal Türkiye’de birçok kanunun öncüsü, ülkenin ufkunu açan bir lider. Aysun hocamıza ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. 21. yüzyıl Türkiye’sinde üniversitelerimizin öncülüğü önemli bir rol alacak. Turgut Özal Üniversitesi bu üniversitelere inşallah örnek olacak.” İfadelerini kaydetti.

TSO Ziyareti

Bir dizi program için Malatya’ya gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Malatya Ticaret Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret etti.

TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan’ı ziyaret ederek istişarelerde bulunan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a kentin ticari yapısı ile ilgili bilgiler aktırıldı. Ziyarette konuşan Malkoç Malatya'nın turizm, tarım ve hayvancılığının yanı sıra sanayisinin de çok iyi bir yerde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin yıldızı parlayan illerinden Malatya’nın biraz daha gayret göstermesi gerekiyor. Biz de kamu denetçiliği kurumu olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” şeklinde konuştu. Malatyaspor gibi Malatya kentinin de Süper Lig'de olması gerektiğine vurgu yapan Malkoç, "Malatya'nın ticaret, sanayisi, turizmi ve kültürü de daha da ileride olmasını bekliyoruz. Bu konuda biz de elimizden gelen desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan ise “Sayın Malkoç ve ekibinin Malatya'mıza ziyareti artı puan olarak gelecektir. Malatya’nın sorunlarını, dilimizin döndüğü, elimizden geldiğince anlatmaya ve gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

İha-Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız