SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Deprem Eylem Planı Var mı?"

0
Güncellendi - 2019-10-11 03:17:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı meclis çalışmalarına başladı. Toplantıda Akçadağ Develi Mahallesi’nde 150 dekarlık mera alanının yapılaşmaya açılması, Yol Asfalt ve Koordinasyon Dairesi’ne ödenek aktarılması, Hekimhan nazım imar planına itirazlar gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak gündem dışı maddeler okunarak gündeme alındı.

CHP Grubundan Deprem önergesi

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce depreme ilişkin CHP Grubu önerge verdi.

CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel imzasıyla verilen önergede, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem hazırlıklarının ne olduğu, Deprem Eylem Planının olup olmadığı soruldu.

CHP Grubu tarafından verilen önergede, İstanbul depremi hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Malatya’da, Doğu Anadolu Fay hattı, Malatya- Ovacık Fay hattı ve Çöşnük Fay Hattı. Bu fay hatları da Malatya’nın ne kadar riskli bir bölgede olduğunu göstermektedir. Bu amaçla;

Malatya Büyükşehir Belediyesinin orta ve uzun vadede bir deprem eylem planı var mıdır?

Riskli binalar tespit edildi mi? Çözüm yolları bulundu mu? Zemini kötü binalar tespit edildi mi çözüm yolları bulundu mu? Toplanma alanları tespit edildi mi, tespit edilen alanların alt yapısı yapıldı mı? Vatandaş bilgilendirildi mi? Ayrıca bu çalışmaların hızlı yapılması için bir komisyon kurulmalı ve çalışmalarını belli aralıklarla meclisi ve Malatya Halkını bilgilendirilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Mevcut planda mera alanı olan Akçadağ Develi Mahallesi 102 ada 8 nolu parselinin ve 104 ada 69 nolu mera parsellerin 150 dekarlık kısmının yapılaşmaya açılmasını içeren imar maddesi kabul edildi.

Hekimhan ilçe sınırları içerisi için hazırlanan ve askıya çıkarılan 1.5000 ölçekle nazım imar planına askı süresi içinde yapılan 2 itirazın, 1.1000’lik uygulama imar planı kapsamında olduğu için reddine, 1 itirazın da plan notuna konut alanı olarak işlenmesi için de kabulüne karar verdi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesine ait olan taşınmazın bir kısmının MASKİ Genel Müdürlüğüne, bir kısmının da Doğanyol İlçe Belediyesine tahsisi hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi görüşülerek karara bağlandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Baskanim Sadece Bı düşünün (4 yıl önce)
    Bekleyin olur çok geç.halen bı birim yok Büyükşehir de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Malatya nın en sağlam yeri yukarı çöşnük tarafıymış zemin kayalık diye söylüyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ESENLİK (4 yıl önce)
    çevre yolu olmaz ise yaralılar ve yardımlar nasıl taşınacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif (4 yıl önce)
    CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel'in verdiği soru önergesinin cevabını merak ediyorum. İlimiz daha önce 1. derece deprem bölgesinde yer alıyordu. Belediyenin deprem eylem planınını şimdiye kadar duymadım.Eğer varsa belediyenin bunu Malatya halkına anlatması ve bilgilendirmesi gerekirdi. Allah korusun 7 ve daha üstü şiddetindeki bir depremde Malatya daki konutların % 40 oturulamaz hale gelmesi muhtemeldir. Belediyenin bir an önce çok detaylı bir deprem eylem planı yaması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • vagon fabrikası (4 yıl önce)
    çevre yolları olmaz ise herşey boşa
    0
    0
    Yanıtla