SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın Ekmeği Bitti!.''

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanlığı, Ziraat Odasını ziyaret etti.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ve yönetimini makamında ziyaret eden MHP İl Başkanı Ömer Ekici, burada yaptığı konuşmada, "MHP olarak Malatya'nın en büyük geçim kaynağı olan kayısı ürününün yüzde 100'e yakın zarar gördüğünü müşahade ederek, zarardan dolayı Ziraat Odası başkanımızın şahsında bütün çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum. Önümüzdeki günlerde hemen zaman kaybetmen kayısı üreticilerinin bu zararlarının giderilmesi için afet programına alınması gerektiğini vurgulamak istiyorum. MHP olarak bir an önce dondan zarar gören üreticilerin afet kapsamında değerlendirilerek, bir hasar tespit komisyonunun oluşturulması için grubumuzda her türlü desteği vereceğiz. İktidar partisinin biz zati buna el atması gerektiğine inanıyorum. Şuana kadar bir haftalık süreçte Malatya'nın her bölgesinde don kayısıyı etkilemiş durumda ama sayın milletvekillerinin Malatya'nın en önemli konusu kayısıyla ilgili bir çalışma yaptığını duymadım. Bir an önce sayın milletvekillerinin mecliste kayısının afet programına alınması noktasında çalışma yapmasını bekliyoruz. TARSİM sigorta kapsamının yeterli olmadığını ve çiftçinin mağduriyetini gidermediğini yıllardır söylüyoruz. Sadece çağlayı afet kapsamına almakla üreticinin mağduriyetinin giderilmeyeceğini söylemiştik" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Malatya'nın her şeyi olan kayısı 5 günden beri tamamen dondan etkilendi ve Malatya'nın ekmeği şuanda bitmiştir. Bugün bununla ilgili MHP bizi ziyaret etti. Sayın başkanım devamlı Malatya çiftçisinin yanında olmuştur. MHP'nin Malatya'da milletvekili bulunmamasına rağmen genel merkezde Malatya'ya yönelik çalışmalarda bulunuluyor" diye konuştu.

Polatbaş, "Malatyalı olup da kayısısı olmayan çok az insan var. Malatya kayısısı da yüzde 100'lere varan oranda dondan etkilendi. Malatya'nın bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Türkiye'de yürürlükte olan TARSİM'i hükümetin bir an önce düzeltmesi lazım. Malatya.2da da çiçek mevsiminin afet kapsamına alınması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Ömer Ekici'ye ziyaret esnasında, MHP İl Yönetimi ve İlçe Başkanları da eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız