SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın En Büyük Mitingiydi'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) il teşkilatı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı miting sonrası bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Parti il binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve İhsan Koca, İl başkanı Mustafa Şahin ile Merkez Belediye başkan adayı Ahmet Çakır katıldı.
İl başkanı Şahin, yaptığı konuşmada Malatya tarihinin katılımcı yönden en büyük mitingi olarak değerlendirdiği miting için aralarında kadın ve gençlik kollarının da bulunduğu AKP teşkilatına, Milletvekilleri ile katılımcılara teşekkür etti.

İl başkanı Şahin özetle “Mitingin 14,00'de başlayacağını ilan etmiştik. Genel başkanımızın Elbistan mitingi geç bitmesinden dolayı iki saat geç başladı. Vatandaşlardan özür diliyorum ve sabırla bekledikleri için de teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 aydır ilkeli ve tavırlı olarak sürdürdüğümüz seçim çalışmaları dünkü miting ile en üst seviyeye çıkmıştır. Bu süreç içerisinde yaptırdığımız 3 ankette de hep birinci çıktık. İlk yaptırdığımız anket ile son yaptırdığımız anket arasında ki makas gittikçe açılıyor. Bu süre içerisinde partimize karşı asılsız ve ölçüsüz suçlamalara hırçın söylemlere muhatap olduk ama dünkü miting gösterdi ki halkımız bu tür asılsız söylemlere itibar etmiyor. Dünkü mitingden sonra kim ne söylerse söylesin artık cevap vermeyeceğiz. Hiçbir partiyi rakip görmüyoruz. Tek rakibimiz parti içerisinde ve bundan sonra ki süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz. Dünkü mitinge tamamen Malatyalılar katılmıştır, komşu ilin il başkanları dahi yoktu. Ayrıca mitingimizde protesto- olumsuz pankart açma- provakatif eylemler olmaması da Malatyalı seçmenin olgunluğunun bir göstergesidir.” diye konuştu.

Şahin, “Hiçbir parti kendisini birinci görmesin, hatta kendini birinci gören partiler seçimde üçüncü dahi olamayacaklar” diye konuşmasını bitirdi.

Şahin, partinin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) kararıyla Yazıhan ilçe başkanı Gazi Kılıç'ın görevden alınmasının nedeninin ise, seçim çalışmalarına iştirak etmemek olduğunu vurguladı.

Malatya belediye başkan adayı Ahmet Çakır ise konuşmasında, barış içinde seçim yarışını sürdürmek istediklerini belirterek, genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginin görkemli geçtiğini ve 20-30 bin kişinin de alana giremediğini ve alan dışında mitingi izlediğini kaydetti.

Konuşmalar bittikten sonra basın mensuplarının sorularına geçildi. Bir basın mensubunun “Malatya’nın en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm hakkında Başbakan hiç konuşmadı. Acaba neden?” ve “Komşu illerin il başkanları dahi yoktu, ifadesini kullandınız, ama bizim gözlemlerimizde Elazığ, Maraş, Adıyaman, Elbistan ve …” diye soru sormak isterken, İl başkanı Şahin, basın mensubunun sorusunu bitirmesine fırsat vermeden “ Biz teşkilat olarak hiçbir komşu ili davet etmedik. Sadece Elazığ teşkilatı Necati Çetinkaya’dan dolayı katılmıştı. Biz teşkilat olarak komşu illerden hiç kimseyi davet etmedik. Ama münferiden katılımlar olmuş olabilir” diye yanıtladı.

Kentsel dönüşüm hakkında ise “Başbakanımız, Kentsel dönüşüm ile ilgili sorunları yakından takip ediyor. Sadece konunun seçim meydanlarında siyasi malzeme olarak kullanılmasını istemediği için konuya değinmedi, ama toplu açılış töreninde konuya değindi.” yanıtını verdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız