SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın En Büyük Şirketiyiz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan, Malatya'nın en büyük şirketi olduklarını ve cirolarının 80 milyon YTL'ye yükseldiğini açıkladı.

Şirketin çalıştığı firma ve ticari kuruluş temsilcilerine verilen iftar yemeğinde konuşma yapan Esenlik Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan, 2004 ve 2005 yıllarında kurumlarda vergi rekortmeni olduklarını, bu yıl da rekortmenliğe aday olduklarını söyledi.

Furkan, "Görevi 2.5 yıl önce devraldığımızda şirketin cirosu 51 milyon YTL idi. Bu rakam şimdi 80 milyon YTL'ye çıktı. 2.5 yıl önce yılda 4 milyon 340 bin müşterimiz vardı, şimdi bu rakam 6 milyon müşteriye çıktı. 2.5 yılda açtığımız 3 yeni marketle birlikte, 11 marketimizde Malatyalılara kaliteli ve ucuz hizmet veriyoruz" dedi.

Marketçilikden inşaata, sucuk üretiminden temizliğe kadar birçok alanda faaliyet gösteren Esenlik Şirketi'nde, 936 kişinin çalıştığını dile getiren Furkan, ticari bir hırslarının olmadığını söyledi.

Furkan, Malatya'nın sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif hayatına kaynaklar aktardıklarını ve Malatyaspor'un önemli sponsorlarından olduklarını vurguladı.

Esenlik Şirketi'nin esas sahibinin Malatyalılar olduğunu kaydeden Furkan, "2 yıl boyunca kentin vergi rekortmeni olduk, bu yıl da adayız" diye konuştu.

Yorum Gazetesi Muhabiri Yaşar Karaaslan'ın notlarına göre, kendilerinin göreve geldiğinde toplam 22 market bulunduğunu ifade eden Furkan, şu anda ildeki toplam market sayısının 48'e yükseldiğini belirterek, "Sanki market yağmuru oldu. Ama şu çağrıyı yapıyorum. Mevcut piyasa gerçekçi piyasa. Enflasyonist piyasa değil. Üstelik nakit sıkıntısı da had safhada. Hesaplarını iyi yapsınlar. Bizim ticari hırsımız yok. Buna rağmen hergün büyüyoruz. İlde bulunan bizim dışımızdaki 37 marketi üst üste koysanız, gerek vergi yönünden, gerekse artı değer yaratma bakımından bir Esenlik etmiyor." dedi.

Esenlik Şirketi'nden yapılan basın açıklamasında ise, genel müdürün, "Ticari hırsımız yok. Belki bizim dışımızdaki 47 kardeş firmanın hiçbirinin üzerinde olmayan yüklere sahibiz. Malatyaspor’a çok ciddi kaynak aktarıyoruz. Malatya’nın sosyal kültürel alanlarına çok büyük katkılar aktarıyoruz, Malatya’nın fukarasının elini tutan en sıcak bir Şirket olmaya azami özen gösteriyoruz. Ama bütün bunların ötesinde ticari hırsı ticari rant merkezli bir düşünme esprisi olmadan bu kentin ürettiği en yüksek katma değere sahip bir şirket olmayı hedefliyoruz." dediği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız