SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Eski Komutanıydı

A- A+ PAYLAŞ

Adana Orduevi'ndeki odasında tabancasıyla göğsüne ateş ederek intihara kalkışan emekli Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı, 2000-2002 yılları arasında Malatya'da 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı olarak görev yapmıştı. Aynı dönemde 2. Ordu Komutanlığı görevini Orgeneral Edip Başer yürütmüştü.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Sarıyer'de yaşayan ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde petrokimya üzerine iş yapan bir işletmeye ortak olduğu için Adana'ya geldiği ileri sürülen Özeyranlı'nın, saat 09.30 sıralarında Güzelyalı Mahallesi'ndeki Adana Orduevi'nde kaldığı odada silah ile göğsüne bir el ateş açarak intihar etmek istediği ileri sürüldü. İddiaya göre orduevinde kalan emekli Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı'nın odasında silah sesi duyan tesis görevlileri, odaya yedek anahtarla girdiler. Ağır yaralı olarak bulunan Özeyranlı, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Emekli general hastanede hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından emekli generalin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Bu arada hastaneye gelen İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri de emekli generalin hastanedeki kanlı kıyafetlerini alarak incelemek üzere komutanlığa götürdü. Olayın intihar teşebbüsü olup olmadığı ilerki günlerde yapılan araştırmadan sonra ortaya çıkacak.

Adana'daki Orduevi'nde intihar teşebbüsünde bulunan emekli Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı'nın ismi Ergenekon'un 3. iddianamesinde geçiyor. Malatya'dan önce KKTC'de Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Özeyranlı, KKTC'de polisin askerden İçişleri Bakanlığı'na bağlanması konusundaki sert tutumuyla biliniyor. Ergenekon'un 3. iddianemesinde eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'na emniyette, Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı ile 8 Eylül 2008 tarihinde yaptığı telefon konuşması da soruluyordu. Hilmioğlu, Özeyranlı'nın 2. Ordu Kurmay Başkanı olduğunu, bu sebeple tanıdığını söylüyordu.

FOTOĞRAFLAR:
1. FOTOĞRAF: Özeyranlı'nın (küçük fotoğrafta) intihar girişiminde bulunduğu Adana Orduevi.

2.FOTOĞRAF (ARŞİV): Nihat Abacı'nın 2001 yılında Atatürk Anıtı önünde çektiği arşiv fotoğrafında, Tümgeneral Özeyranlı bir tören sırasında dönemin Valisi Mustafa Yıldırım ve Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi ile birlikte.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız