SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Fahri Rehberi

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da 20 yıldır turist rehberliği yapan Kemal Anıl'ın (soldan 2.) hobisi de rehberlik yapmak.

Malatya Tekel Tütün İşletmesi'nde çalışırken İngilizce öğrenen 52 yaşındaki Kemal Anıl, boş zamanlarında turist rehberliği yapmaya başladı. Turist rehberliği yaparken İngilizcesini de geliştiren Kemal Anıl, bu meslekten kopmaz oldu. Boş zamanlarında turistlere gönüllü rehberlik yapan Kemal Anıl, emekli olduktan sonra da kendisini bu işe adadı. Ancak hiçbir maddi menfaat temin etmeyen Kemal Anıl, "Herkesin bir hobisi vardır. Benim hobim de turistlere ücretsiz rehberlik yapıp, memleketime döviz
kazandırmaktır" dedi.

Uzun saçı ve giydiği yüksek topuklu ayakkabı ile dikkat çeken ve "İngiliz Kemal" diye de tanınan  Kemal Anıl, Malatya merkez Vilayet Parkı'nda Nemrut Dağı'na gitmek için toplanan turistlere rehberlik yapıyor. Turistlere ilgisinden dolayı yabancı turistlerin ülkelerine döndükten sonra mektup gönderdikleri ve kitaplarda yazdıkları Kemal Anıl, sağlığı elverdiği müddetçe gönüllü turist rebreliğini sürdüreceğini ifade ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız