SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Geleceğini Umutlu Görüyoruz"

0
Güncellendi - 2016-07-15 04:56:34
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Mustafa Toprak, Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Sizlerin çalışmaları yanında bizim de o huzur ve sükûnet ortamında girişimcilerimizi destekleyecek, sizlerin önünü açacak, gölge etmeden teşvik edecek bir ortamı ve altyapıyı da sağlamamız gerekiyor” dedi.

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Malatya’nın ticaretinin ve sanayisinin gelişmesi noktasında sivil toplum kuruluşu olarak görev yaptığını ifade etti.

Erkoç, MTSO’nun 1923 yılında kurulduğunu ve cumhuriyetle yaşıt olduğunu anımsatarak, “Malatya sanayileşen, ticari altyapısını geliştiren bir kentimiz. Malatya’da şuanda faal iki tane organize sanayi bölgemiz var. Bu iki sanayi bölgemiz içerisinde 275 işletmemiz bulunuyor. Son dönemde de bin 500 hazine arazisini aldık, birinci organizenin genişleme alanı olarak kattık. Tapusunu aldık, Türkiye’de de bir ilki gerçekleştirdik. Kiralama yoluyla devlet veriyordu ama biz tapusunu aldık” dedi.

Malatya’nın huzurlu ve istikrarlı bir kent olduğunu dile getiren Erkoç, huzurun ve istikrarın olduğu yerde ticaretinde büyüdüğüne dikkat çekti.

Erkoç, Malatya’nın şanslı illerden birisi olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Malatya önü açık bir kentimiz. İnşallah bunu sizlerle birlikte, el birliğiyle Malatya’yı daha ileriye taşıma noktasında hareket edeceğiz. Sizlerden de destek alarak Malatya’nın büyümesini, gelişmesini sağlamış olacağız. Sevdiğimiz yön, Malatya gıda ve tekstil ağırlıklı bir kent iken sektörel dağılımda farklılık arz etmeye başladı. Malatya’nın geleceğini umutlu görüyoruz. İnşallah Ortadoğu’da komşularımızdaki huzur ve sükûnette sağlanırsa, Malatya Ortadoğu’ya açılan bir kapı olur düşüncesindeyiz.”

Vali Mustafa Toprak ise, ilerleyen dönemde hep birlikte taklip edecekleri, koordinasyonunu kuracakları işlerle ilgili çalışmaların altyapısını hızlı bir şekilde anlamaya ve bu noktada sağlayacakları katkının çalışmasını yürüttüklerini dile getirdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli bir görev üstlendiğine değinen Vali Toprak, “Bir ilde kalkınmadan, ileri gitmeden, ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamadan bahsediyorsak mutlaka onun lokomotif kuruluşları var. Ya da sermaye ve girişimcileri yöneten, onları bir çatı altında buluşturan, o çatı aracılığıyla daha bir katılımcı, girişimci insanlarımızın birlikteliği, aynı ruh içerisinde yöneten kuruluşlar var. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası da şüphesiz ki bu anlamda önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor. Bir taraftan ekonomik kalkınmayı, istihdamı, gelir artışını, milli gelire katkıyı, insanlarımızı ve mutlu ve mesut etmeyi sağlarken, diğer taraftan da şüphesiz ki bir meslek örgütü olmanın gerekliliğiyle diğer alanlardaki sorumluluğunu da önderliğinde devam ettiriyor” diye konuştu.

Toprak, Malatya’nın önemli bir kent olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada ilk önce bir yatırım iklimi, huzur ve sükûnetli bir ortamı ister. O anlamda Malatyalı hemşerilerimize, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Huzur ve güvenin sağlanmış olduğu bir ortamda şüphesiz ki yatırımcılarımız da her bir sermaye birikimini ya da kendi nitelikli bulduğu alanlardaki yatırımları da gerçekleştiriyor. Bu anlamda sizlerin çalışmaları yanında bizim de o huzur ve sükûnet ortamında girişimcilerimizi destekleyecek, sizlerin önünü açacak, gölge etmeden teşvik edecek bir ortamı ve altyapıyı da sağlamamız gerekiyor.”

TİCARET BORSASI..

MTSO ziyaretini tamamlayarak Malatya Ticaret Borsasına geçen Vali Toprak’ı Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey ve üyeler karşıladı.

Başkan Özbey, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Vali Toprak’a teşekkür etti ve kendilerine hoş geldin ziyaretinde bulunduklarında Malatya Kayısı’ sının Malatya Ekonomisi’ nin temel direği olduğunu ve bazı sıkıntıları olduğunu ilettiklerini söyledi.

Vali Toprak’ı Kayısı üreticisinin emeğinin, alın terinin karşılığını aldığı Pazar yerini ziyarete davet ettiklerini ve buradaki sıkıntıları yerinde görmesini istediklerini, Vali Toprak’ında bu talebe olumlu yanıt verdiğini dile getirerek bu ziyaretleri ile de sıkıntılarına çare bulacağına inandıklarını belirtti.

Başkan Özbey, Vali Toprak’ın kayısı üreticileri ve onların sorunları ve sıkıntıları ile yakından ilgilenmesinden dolayı da teşekkür ederek, ilimizde uzun süre görev yapması temennisinde bulundu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

Pano01ee

p2

tso1

borsa1

borsa2

tb1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • aydın (7 yıl önce)
    Aynen katılıyorum. Dün birine esnaf odası başkanını sordumu kaç yıldır görevde diye. Cevap :Aklım yeteli orada dedi.Arkadaşta 40 lı yaşlarda. Başka söze gerek varmı. Hepsi aynı. İş körü olmuşlar is yapma kabiliyetleri yok olmuş ama ne hikmetse degistirilemiyorlar???
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    Sayın Valim Malatya'nın gerçek yüzünü görmeniz umarım uzun zaman almaz. Keşke sizin makamınız gibi tüm makamlar değişse de, şu güzelim memlekette güzel bir rüzgar esebilse. Ama buralarda örtülü aşiret kuralları geçerli...
    0
    0
    Yanıtla