SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Gelişimi Hızlanacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:39:08
'Malatya'nın Gelişimi Hızlanacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ile bağlı beldeleri ziyaret etti.

Ziyaretlere ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Malatya’nın Büyükşehir olmasının ardından ilçe ve beldeleri ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır bu kez Pütürge ilçesiyle, Tepehan, Nohutlu, Doğanyol ve Gökçe beldelerini ziyaret etti.

Ziyarete Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları Hasan Atay, Alican Bozkurt, Tepehan Belediye Başkanı Mehmet Öner, Nohutlu Belediye Başkanı Kasım Tilhaç, Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey, Gökçe Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Doşar, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Selim Çağlar, Nadir Çalık ile bazı daire müdürleri katıldılar. 

İlk durak Tepehan ve Nohutlu

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet ilk olarak Tepehan Belediye Başkanı Mehmet Öner’i ziyaret ederek belde ile ilgili bilgiler alıp, belde halkı ile sohbet ettiler. 

Buradan Nohutlu beldesine geçen Başkan Çakır, Nohutlu’da karabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Nohutlu Belediye Başkanı Kasım Tilhaç’ı ziyaret eden Başkan Çakır, Tilhaç’tan beldenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Gezici: Pütürge’nin güzel bir turizm potansiyeli var.

Nohutlu’dan, Pütürge’ye geçen Başkan Çakır’ın, Pütürge’deki ilk durağı Pütürge Kaymakamlığı oldu. Kaymakam Nuri Gezici’yi ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kaymakam Gezici’den, Pütürge ile ilgili genel bilgiler aldı.

Pütürge’nin 62 köyünün olduğunu belirten Kaymakam Gezici, “Pütürge’nin fiziki alt yapısını tamamlamaya çalışıyoruz. Kubbe Dağı’nda kışın yaşanan sorunları aşmak için çok çaba sarf ettik. Pütürge’nin güzel bir turizm potansiyeli var. Büyükşehir ile birlikte daha yakın çalışacağız ve potansiyeli daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır kaymakamlığın ardından, sırasıyla AK Parti Pütürge İlçe Teşkilatı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Pütürge Belediyesini ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tatar, Pütürge Belediyesi’nin hizmetlerinin yanı sıra Pütürge’nin sorunlarıyla ilgili Başkan Çakır’a bilgiler verdi.

Daha sonra Doğanyol Belediyesi ile Gökçe beldesini ziyaret eden Başkan Çakır belde belediye başkanlarını ziyaret edip, vatandaşlar bir araya geldi.

Çakır: Malatya Büyükşehir ile birlikte yeni bir yapılanma sürecine giriyor.

Ziyaretlerinin temelini Büyükşehir sürecinin oluşturduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte sorumluluklarının arttığını söyledi.

Yapılan gezilerde ilçe ve beldelerin mevcut yapısını ve sorunlarını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirten Başkan Çakır, “Malatya Büyükşehir ile birlikte yeni bir yapılanma sürecine giriyor. İlçe ve belde gezilerine bütün teknik arkadaşlarımızda katılıyor. İlçe ve beldelerimizin mevcut yapısı, sorunları ile ilgili tespitler yapıyoruz ve Büyükşehir yasasını anlatıyoruz. Arkadaşlarımız süreç içerisinde sorunların planlamasını yani yol haritasını ortaya çıkaracaklar. Büyükşehir ile birlikte bu sorunları hızlı bir şekilde çözmeye gayret edeceğiz. Malatya’nın gelişim hızlanacak. Daha planlı ve sağlıklı bir şehir yapısı oluşacak.  Köylerimize ve beldelerimize hizmetlerimiz artacak” dedi.

İlçe ve beldelerin gelirlerinin düşük olmasının hizmetlerde aksamalara neden olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, Büyükşehir ile birlikte maddi kaynakların artacağını, bu kaynakları çok geniş bir coğrafyaya planlı bir şekilde harcayacaklarını söyledi.

Başkan Çakır, “İlçe ve belde belediyelerimizin makine ve araç parkı çok yetersiz. Özel İdare aracılığıyla bugüne kadar önemli hizmetler yapıldı. Özel idarenin yapısını hızlı ve güzel hizmetler üreten bir yapıya kavuşturacağız. Mevcut araç parkının eksikliklerini giderip, yeni araç ve gereçler alacağız” dedi.

Pütürgelilerden, Başkan Çakır’a hizmetleri için teşekkür.

Pütürge ve beldelerinde esnafları ve vatandaşları ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a Pütürgeliler yoğun ilgi gösterirken, Malatya’ya her geldiklerinde yapılan güzel hizmetler gördüklerini belirterek teşekkür ettiler. 

Çocukları da unutmayan Başkan Çakır, belde ve köylerde aracını durdurarak çocuklara çeşitli hediyeler verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız