SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Gönlünde Taht Kurdu"

0
Güncellendi - 2017-02-21 00:17:19
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir’i makamında kabul etti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı iken emekliye ayrılan Prof. Dr. Özdemir,  Vali Toprak’a veda ziyaretinde bulundu.

1990 yılından bu yana İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çeşitli görevlerde bulunan ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde başarılı çalışmalara imza atan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Özdemir kendisini kabullerinden dolayı Vali Toprak’a teşekkür ederek kısa sürede de olsa kendisi ile birlikte görev yapmış olmaktan, Malatya’ya, Malatyalılara hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu ifade etti.

Vali Toprak da, Prof. Dr. Özdemir’in  ayrılacak olmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek bu güne kadar üniversiteye ve Malatya'ya yapmış olduğu hizmetleri takdir ettiğini ve İnönü Üniversitesine özellikle de Turgut Özal Tıp Merkezine olan büyük katkılarından dolayı çok teşekkür etti.

Emeklilik yaşamında ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev alacağı İstanbul’daki üniversitede öğrencilere ve insanlara sağlık alanında vereceği hizmetlerinde de başarılar diledi.

Ziyaretin sonunda Vali Toprak, Prof. Dr. Özdemir’e Malatya'daki hizmetleri ve ziyareti anısına hediye verdi.

"MALATYA'NIN GÖNLÜNDE TAHT KURDU.."

Bu arada İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı iken emekliye ayrılan Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a veda ziyaretinde bulundu. Başkan Gürkan, Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in tüm Malatya’nın gönlünde taht kuran bir kişi olduğunu söyledi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı iken emekliye ayrılan Prof. Dr. Özdemir, veda ziyaretlerine devam ediyor. Prof. Dr. Özdemir, bu kapsamda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a veda ziyaretinde bulunarak bir süre görüştü. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı iken emekliye ayrılan Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in Malatya’da yaptığı hizmetlerin önemine dikkat çekerek, “Öncelikle Ramazan Özdemir hocamı burada görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Tabi içimizde buruk bir hüzün var. Ramazan hocam bizi ziyareti, aynı zamanda bir veda. Bu veda ziyareti bizi üzdü. Ramazan hocam gibi birinin veda ziyareti bizi üzüntüye gark etmiştir. Bunu sadece Selahattin Gürkan veya Battalgazi Belediyesi adına bunu söylemiyorum. Tüm Malatya halkı nezdinde Ramazan Özdemir hocam, milletin gönlüne taht kurmuş, kibarlığıyla, kadirşinaslığıyla, zarafeti ve nezaketiyle Malatya insanının gönlünde taht kurmuş, nadide insanlardan bir tanesidir. Bugünkü bu veda ziyareti hakikaten bizleri üzmüştür. Umarım gideceği yerde mutlu, huzurlu ve daha güzel çalışmalara imza atar. Şu tespiti de yapmak istiyorum. Ramazan Özdemir gibi, Sezai Yılmaz Hocam gibi, Yaşar Bayındır hocam gibi çok değerli hocalarımız var. Rektörümüz de hakeza aynı şekildi. Orada bunlar bir kutup başıydı. Malatya’nın çimentolarıydı. Malatya’nın tüm görüş, düşünce ve fikirlerinin tek bir mecrada mecz edildiği, insana hizmet olgusuna dönüştürüldüğü bir yapıyı orada ihdas etmişlerdi. Ramazan hocamızın gitmesi inşallah o sac ayaklarını topal ve kör olmasına neden olmaz. Biz kendisinin buradan gitmemesi için daha önce telefonlarla görüştük. Sayın bakanımızla bildiğim kadarıyla kendisiyle detaylı bir görüşme yaptı. Fakat demek ki kaderin cilvesi böyle. Bazen de tebdil-i mekanda ferahlık vardır. Biz Ramazan hocamın şimdiye kadar Malatya’ya ve Malatyalılara yapmış olduğu ve bölgeye ve insanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendilerine şükran hislerimle dopdolu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kendisiyle birlikte oradaki ekibinde dağılmamasını temenni ediyorum. Bu ekip hakikaten nadide insanlardır. Bunu tüm içtenliğimle söylüyorum. Bu anlamda Ramazan hocamı tebrik ediyorum. Şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Battalgazi ve Malatya halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Kendisinin ve ailesinin gideceği yerde mutlu ve huzurlu olmasını diliyorum. Artık İstanbul’da da bir evimiz var olduğunu biliyoruz. İstanbul’da da Malatya’nın bir elçisi var” dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı iken emekliye ayrılan Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise, 26 yıldır Malatya’da hizmet ettiğini belirterek, “Başkanıma bu güzel sözlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Malatya’da 26 yıllık bir çalışma hayatımız oldu. 1991’den beri asistanlığımdan bu yana Malatya’ya hizmet etmeye çalıştık. Bu süre içinde hiçbir gidiş gelişimiz olmadı. Hiç ayrılmadık. Sürekli hastanedeydik. Benim için de güzeldi, şerefti. Burada hizmet etmek gerçekten de 26 yıl az bir süre değildi. Bir ömürdü. Ben Malatya halkına özellikle teşekkür ediyorum. Bize her yerde, her platformda dualar ediyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun. Bu şunu gösteriyor; demek ki insanlara hizmet edebilmişiz. Kalplerine girebilmişiz. Allah’a şükür neredeyse dua almadığımız bir ev yok. Bu da bizim için en büyük ödül, en büyük şeref. Tabi bu süreçte Allah razı olsun Başkanım, sizler gibi sürekli arkamızda bir destek olarak durdunuz. Ne zaman bir ihtiyacımız hasıl olsa koşturdunuz. Sizlerden Allah razı olsun. Bundan sonra sizin de dediğiniz gibi bir kardeşiniz var. Gittiğimiz yerde de Malatyalı kardeşlerimize ve insanlarımıza hizmet edeceğiz. İnşallah orada da güzel hizmetler ederiz. Tekrar umuyorum ki inşallah Malatya halkı dualarını bizden eksik etmez” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hamit (7 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak, Ramazan Özdemir Bey'e çok teşekkür ederim. Yapmış olduğu hizmetler, saygın duruşu ve çalışkanlığı ile herkese örnek oldu. Yeni görevinde, Kendisine sağlık-sıhhat ve başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla