SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Güneyinde Modern Kent'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile Malatya'nın Beydağı semtinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin gecekondu olayını ortadan kaldıracağı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"..Malatya’nın kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın göreve gelmesinden sonra Beydağı eteklerinin imara açılma çalışmaları kapsamında, proje çalışmaları sürdürülen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak TOKİ Başkanlığı ile Malatya Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Malatya Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında 22 Mayıs 2008 Perşembe günü imzalanan Kentsel Dönüşüm Projesi Protokolü’ne Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar imza attılar. İmza töreninde TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gül Deliktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Özbey ve İmar İşleri Müdürü Hamit Güneş de hazır bulundular.

Malatya Belediyesi ile TOKİ Başkanlığı arasında 2007 yılının Nisan ayında ön protokol imzalanmış ve bu çerçevede çalışmalara başlanmıştı.

Malatya Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Beydağı eteklerindeki fonksiyonunu yitiren gecekondular yıkılarak yerine yaklaşık 15.000 adet dolayında konut yapılacak.

Bölgede hak sahibi kişiler TOKİ tarafından yapılacak olan konut veya ticari yapılardan faydalanabileceği belirtilirken, yapılacak olan konutların çağdaş özelliklere sahip, modern standartlarda kentsel bir alan olacağı kaydedildi.

İmzalanan protokol ile ilgili görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Malatya açısından hayati önem taşıyan bir projeyi yapım aşamasına getirmelerinden dolayı bahtiyar olduklarını belirterek, bu proje ile birlikte Malatya’nın güneyini modern bir şehir haline getireceklerini söyledi.

Beydağı eteklerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin I. Etapta Türkiye’nin en kapsamlı projesi olduğunu kaydeden Başkan Akın, yapılacak olan bu uygulamayla hem şehirleşme açısından önemli bir adım atılacağını, hem Malatya’nın çarpık kentleşmeden kurtulacağını, hem de Malatya’daki konut açığının önemli ölçüde azalacağını bildirdi.

Başkan Akın Protokolün imzalanması sırasında TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a kayısı hediye etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız