SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Gurur Günü

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Malatya Valiliğinin başlattığı 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında öğrencilerin yaptırdığı 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu, öğretmenlerin yaptırdığı Öğretmenler İlköğretim Okulu ve polislerin yaptırdığı Polis Amca İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Yeşilyurt'ta hayırsever işadamı Mahmut Şahin Balarısı tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılış törenlerine katıldı. Bu arada tüm bu açılışlar sırasında, Malatya'da eğitime en büyük katkıyı sağlayan CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'ndan hiç bahsedilmemesi dikkat çekti. AKP'nin 6 milletvekilinden 4'ü Malatya'daki törenlere katılırken, Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz'ün TBMM'deki komisyon çalışmaları nedeniyle gelmedikleri, Mevlüt Aslanoğlu'nun ise açılışlara davet edilmediği haber alındı.

91 BİN DEV ÖĞRENCİ İLKÖĞRETİM OKULU..
Bakan, ilk olarak Tekel Fabrikası arkasında bulunan ve öğrencilerin topladıkları parayla yaptırılan 16 derslikli "91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu"nun açılışına katıldı.

Bakan, "Bakın küçük yüreklerin ortaya çıkardığı dev eserler vardır. İşte Türkiye budur. Dolayısıyla Malatya’da gördüklerimden büyük bir memnuniyet ve haz duyarak buradan ayrılacağımı ifade etmek istiyorum. Biraz sonrada bitirilen okullarımızın açılışını yapacağız. Kampanyada yapılan 2 anaokulu da eli kulağında onlarda bitecek. Bir taraftan kamu yatırımlarıyla, bir taraftan eğitime % 100 kampanya var. Böyle 91 Bin Dev Öğrenci kampanyası var. Malatya’da eğitimdeki alt yapı problemini en kısa zamanda çözdük çözüyoruz. Malatya’nın bir şansı daha var. Özellikle İstanbul’da oturan işadamları var. Malatya Eğitim Vakfı,onun değerli başkanı değerli dostum Şaban Taçyıldız ve diğer işadamlarımızın gönlü sizinle beraberdir ve Malatya’ya çok büyük destekleri olduğunu görüyoruz.Bu aşk, şevk oldukça çok daha güzel açılışta önümüzdeki zamanda birlikte olacağımızı düşünüyorum."dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, "Bu öğrencilerimiz gönüllerinde nasıl bir yürek taşıdıklarını bu eserle ortaya koymuş oluyorlar. Bu sadece sonuçlarıyla itibariyle önemli bir proje değil. Sonucunda maddi anlamda 5 okul yapılmış olacak ama. Okulların yaparken yaşanan süreç onların yaşamları boyunca ruhlarında, yüreklerinde, etkili olacak. Örneğin öz güvenlerini elde etmişlerdir. Değerli birey olduklarını anlamışlardır. Sevgiyi, saygıyı, karar vermeyi yeteneğini, paylaşmayı, üretkenliği başkalarını mutlu etmekten mutlu olmayı burada yaşayarak öğrenmişlerdir diye düşünüyoruz.

Malatyamız da geçtiğimiz yıllarda üzücü olaylar olmuştu. Burada ilimizin imajı zedelenmiş, bu durum Malatya halkını da üzmüştü. Sanırım bu proje ile gözlerin buraya çevrilmesiyle Malatya’nın imajına ve tanıtılmasına büyük katkı sağlanmıştır." diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık, okulun yapımına katkıda bulunanları "91 Bin Dev Adam" olarak nitelendirdi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, belediye olarak eğitime önem verdiklerini, birçok okul için arsa tahsisi yaptıklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’ta yaptığı konuşmada Malatya’daki eğitim durumuna ilişkin bilgiler verdi ve projeden gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kesimlere teşekkür etti.

ÖĞRETMENLER İLKÖĞRETİM OKULU..
Çelik, daha sonra Çöşnük'te öğretmenlerin katkısıyla yaptırılan Öğretmenler İlköğretim Okulu'nun açılışına katıldı.

Türkiye'nin en önemli potansiyelinin genç nüfus olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Eğer biz bu genç nüfusu iyi eğitebilirsek, sağlıklı nesiller olarak yetiştirebilirsek, bu çocuklarımız karnı tok sırtı pek olursa ve idealizim ile besleyebilirsek gerçekten 21. yüzyılda Türkiye'nin önünde durabilecek bir güç olmaz" dedi.

POLİS AMCA İLKÖĞRETİM OKULU..
Milli Eğitim Bakanı, daha sonra Sıtmapınarı'nda Polisevi karşısında emniyet mensuplarınca yaptırılan "Polis Amca İlköğretim Okulu"nun açılış törenine katıldı.

Buradaki açılışta konuşan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da, "Bu proje kapsamında, Polis Okulu ve Emniyet Müdürlüğü personelimizle, 'Bir Okul Açmak, Bin Hapishane Kapatmaktır' anlayışına yürekten inanarak destek vermiş, personelimizin gönüllü katkılarıyla Polis Amca İlköğretim Okulunun yapılması için çalışmalara başlanmıştır.

İlimizde 2006 ve 2007 yıllarında görev yapan, hiçbirisi Malatyalı olmayan, teşkilat mensuplarımızın maaşlarından belli bir oranda para kesilerek, yaklaşık bir yıl gibi kısa zamanda okul inşaatı bitirilmiş, büyük bir özveri ve gayretle 2007-2008 eğitim öğretim yılının açılışına yetiştirilmiştir. En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun, herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiği, okur yazar oranı yüksek olan milletlerin daha fazla kalkınacağı, okumuş ve aydın kişileri fazla olan milletlerin her alanda ilerleme kaydedeceği muhakkaktır."dedi.

YEŞİLYURT'TA..
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde işadamı Mahmut Şahin Balarısı tarafından yaptırılan 15 derslikli Mahmut Şahin Balarısı İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.

İşadamlarına seslenen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kasanın ve kesenin bekçisi olmayarak, böyle hayır hizmetlerine harcama yapılmasını istedi. Bakan Çelik, "Allah size vermiş, siz de insanlarla paylaşıyorsunuz. Ne güzel düşünmüş ve örnek olmuş Balarısı ailesi. Kutluyorum"dedi.

İşadamı Balarısı'nın İstanbul'da işi olmasına rağmen, doğduğu memleketi unutmayıp, örnek hareket göstererek adını yaşattığını söyleyen Bakan Hüseyin Çelik, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde varlıklı olanları okul yaptırmaya davet etti.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, Yeşilyurt ilçesinin Türkiye çapında marka insanlar yetiştirdiğini ve her hareketleri ile örnek olduklarını vurguladı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da eğitime yüzde 100 destek kampanyasını anlattı.

İşadamı Mahmut Şahin Balarası adına konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, "İşadamı Balarası, yıllar önce İstanbul'da bir bankaya çekin karşılığını almak için gitmiş ve o zaman okul yapmaya karar vermiş. Çünkü, bankadaki bayan görevli, çeke ismini yazıp imzalamasını söylemiş. Sayın Balarısı da, okuma yazması olmadığından, bankadaki bayan görevliye siz ismimi yazın ben imzalayayım demiş. Banka görevlisi de işlerinin yoğun olduğunu ve ismini yazamayacağını söylemiş. O zaman işadamı Balarısı, ‘Ben okuyamadım, bari yeni nesil iyi okusun' diyerek okul yaptırmaya karar vermiş. Hemşehrim ve arkadaşım sayın Balarısı'nı kutluyorum"dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulu yaptıran Mahmut Şahin Balarısı ve eşi Habibe Balarısı'na plaket ve çiçek verdi.

Bakan Çelik, açılış töreninin ardından törene katılan davetlilerle 1 milyon 200 bin YTL'ye mal olan 15 derslikli ilköğretim okulunu gezerek bilgi aldı.

Okul açılış törenlerine Bakan Çelik ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mehmet Şahin, İhsan Koca ve Fuat Ölmeztoprak, Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız