SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Hamalıyım, Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

TFF 2. Lig takımlarından Malatyaspor'da kulüp başkanı Hikmet Tanrıverdi, resmi olarak Malatyaspor kulüp başkanı olamayacağını ancak kendisine ne görev verilirse yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Tanrıverdi, Malatya halkının ve kamuoyunun kendisine gösterdiği teveccüh dolayısıyla teşekkür ederek, "Son 15 gün içinde bize gösterilen sevgi ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kurum başkanları ve yetkililer bizlere duydukları güveni dile getirdiler. Geçmişe dönüp baktığımda bazı şeyler geç de olsa insanların kafasında olumlu şekilde devam ettiğini görmek benim için mutluluk verici. Kurum başkanları bu işte bizim önderlik etmemizi destekleyeceklerini söylediler.

Malatyaspor kulüp başkanı olmak çok büyük bir onurdur. 5.5 yıl süreyle ben bu görevi yaptım ama bugün geldiğimiz nokta itibariyle üzerimize aldığımız görevler dolayısıyla Malatyaspor'da resmi işlerde görev almanın bir takım teknik ve yasal sorunları var. Bu ileride beni ve takımı zarara sokar. Ama bu anlamda da şunu söylemeliyim ki, Malatyaspor için ne gerekiyorsa yapmaya ve gecemi gündüzüme katıp çalışmaya hazır olduğumu söyledim. Burada önemli olan Malatya idari yöneticileri, kanaat önderleri ve kurum başkanlarının birlik ve beraberlik sağlayacağı bir ortamı yakalamak. Birlik ve beraberlik sağlanırsa, Malatyaspor'un içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması sağlanabilir. Burada da bana ne görev verilirse takımın devam edilebilirliğini sağlarız dedim.

Bugün Malatyaspor'un geldiği noktada 28 milyon TL bir borç var ama yapılacak çalışmalarla bu borç ödenebilir. Çok küçük bir bütçeyle takımın sürdürülebilirliği sağlanır ve TFF 2. lig'den Bank Asya 1. Lig'e çıkarabiliriz. Ancak Malatya'da kanaat önderlerinin birlik ve beraberliği sağlayıp, bir karar alması gerekiyor.

Sistem nasıl kurulup, nasıl denetim yapılabilir konusunda bir takım önerilerim oldu. Ben damdan düşüp, bazı şeyleri yaşadığım için artık Malatyaspor'un belli bir yapı içinde hazırlanıp, borçlanma yapmadan ve bütçe dışına çıkmadan bunu yürütebilecek insanlara teslim edilmesi gerekiyor. Ondan sonrada zaten Malatyaspor Süper Lige de çıkar, şampiyonluğa da oynar.

28 milyon TL bir borç var kimse yapamıyor, Hikmet Tanrıverdi gelsin bunu yapsın. Bu böyle olmaz. Bunu yapabilecek kimse yok. Bugün ki şartlarda bunu tek başına kimse yapamaz, takım daha da kötüye gider.

Herkes bir şekilde bu konuda çok istekli ama geçmişe bakıyorum ben Malatyaspor kulübü başkanlığı görevini aldığım da takım zor bir dönemdeydi ve büyük bir çaba sarf ettik. Ancak o zaman birileri çıkıp, "Başkanlık o kadar ucuz değil" dedi. Ben gittim, arkamdan birçok laf söylendi. Ankesörlü telefonun olduğu bir kulüp aldım. Anadolu'nun en iyi kurumsal yapısını oluşturmuş bir kulüp bırakıp, gittik. Onsan sonrada hak etmediğimiz
eleştirilere maruz kaldık. Ben bunlara takılmıyorum, Allah'a inanıyorum ve bunun hesabını verebilirim. Ancak bunlar yapıldıkça Malatyaspor'a sahip çıkacak insanlar çıkmıyor ve kimse gelmiyor.

Malatya'ya geleceğim dedim eşim de dahil en yakınımdaki arkadaşlarım bile takımı almamam için yemin verdirdiler. Eşim eve gelme dedi. Ben bunlara rağmen yine de Malatyalıyım ve bunun için buraya geldim. Bu görüşmeleri yaptım ve inşallah umuyorum bu görüşme sonrasında da bir yöntem üzerinde anlaşılır ve Malatyaspor düzgün bir yönetime kavuşur. Şuanda eski yönetimin bizim resmi olarak yetkimiz olmadığı için 26 Temmuz tarihi için kongre kararı alması gerekiyor. Kongre kararı alınacak ve büyüklerimizin de el atmasıyla bana da ne görev düşüyorsa, işlerimi bırakıp Malatyaspor için çalışmaya hazırım.

Takımı bir düzene sokup, kurumsal yapıya kavuşturmaya çalışacağız. Kimseden para isteyecek konumda olmayan bir takım oluşturmaya çalışacağız. İnsanlarımızı fazla karalayıp, geçmişi fazla konuşmadan işimize bakacağız. Ben de göreve geldiğimde güllük gülistanlık bir takım devralmadım. Artık geçmişi kapatıp, kim ne yapmışsa yanlış veya doğru buna takılmadan ileriye bakmak lazım.

Kimseyi karalamaya kimsenin hakkı da yok. Hiç görmediğim ve tanımadığım kişiler bana hakaret etti. Görevdeyken de benim için birçok eleştiri yapıldı ama ben yinede o insanlara karşı saygıda kusur etmedim. Ama maalesef bazı arkadaşlarımız bu saygıyı hak etmedi. Bizim kimsenin karşısında eğilip, büzülecek bir durumumuz yok. Benim Allah'a çok şükür kimseden korkum yok. Bizim saygı ve sevgimizi bazı arkadaşlarımız yanlış anladı" dedi.

Malatyaspor'un kapatmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Tanrıverdi, "Malatyaspor'u kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Kimsenin gözü de arkada kalmasın, bu takımı kapattırmayız. Yiğit düştüğü yerden kalkar dedim ve yiğit düştüğü yerden kalkar. Malatyaspor'u hep birlikte ayağa kaldıracağız. Ben "Yiğit düştüğü yerden kalkar" dediğimde o dönem tekrar göreve talip olduğumda kimse bana destek vermedi. Şimdiyse ne Malatyaspor o eski konumunda ne de ben 10 yıl önceki haldeyim. Ben Malatyaspor için her
şeyi yaptım, işimi ve görevi bırakıp, topun peşinde koştum.

Bu takım için 10 milyon dolar para harcadım ama 5 tane fatura yüzünden hırsız ilan edildim. Halen 4-5 fatura yüzünden ağır cezada yargılanıyorum. Basında buna alet oldu. İş yapan insana bu kadar şey yapıldı ve biz halen Malatyaspor için bir şeyler yapmaya çalışıyorsak, herkes şapkasını çıkartıp, önüne koysun ve düşünsün. Ben, Malatyaspor için elimi taşın altına koymaya hazırım ancak Malatya'nın kanaat önderlerinin de elini taşın altına koyması lazım. Bu bir tek benim meselem değil. Malatya'nın beni 500 kere satın alabilecek zenginleri var. Ama biz Malatya olarak bize destek verenlere ne yaptık? Bunu da düşünmemiz lazım.

Rahmetli Celal Birsen Malatyaspor için parasını verdi ama cenazesine Malatya'dan kaç kişi geldi. Herkes kendisini sorgulasın. İnsanlara para ver diyerek, bir yerlere gelinemez. Herkesi para deposu gibi görmemeliyiz" diye konuştu.

Tanrıverdi, Malatyaspor için elinden geleni yaparak, bir üst lige çıkarabileceklerini söyleyerek, "Biz Malatyaspor için para verip, takımı 2. Lig'den Bank Asya 1. Lig'e çıkarabilecek konumdayız. Eleştirilere maruz kaldık. Ben bunlara takılmadım. Benim gibi Malatya'da kanaat önderlerinin de oturup, bir karar alması gerekiyor. Ben geçmiş dönemlerde yersiz eleştirilere maruz kaldım. Malatyaspor için davalık oldum.

Hiç kimsenin beni suçlayacak düzeyde yazı yazmaya hakkı yok. Bana hırsız denildiği zaman kim çıkıp beni savundu? Bugünde gel sen takımı al, götür deniliyor. Bu işler bu kadar ucuz değil. Elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Malatyaspor'a gelen bütün yöneticiler takıma paralarını verdi.

En kötü zamanında bu takıma ben destek verdim. Şirketlerim üzerinden kredi kullanarak Malatyaspor'a para verdim ve zarar ettim. Bu nedenle resmi olarak görev almam mümkün değil. Genç bir kadro oluşturulsun ve yönetime getirilsin biz de o yönetime dışardan destek verelim. Burada benim üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. İlk olarak takımı sahaya çıkarmak için çalışma yapmamız lazım. Herkes destek vereceğini söyledi. Ben Malatya'nın hamalıyım ve bana ne görev verilirse yapmaya hazırım" şeklinde konuştu.

ÇAKIR'A ZİYARET
Tanrıverdi, basın toplantısından önce Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. Çakır'ın Malatyaspor konusunda hassasiyetini önceden belirttiğini söyleyen Malatyaspor Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Çözüm noktasında hep birlikte oluşturacağımız ortak akıl çerçevesinde iyi sonuçlar alırız. Önemli olan Malatyaspor kapanmadan sürdürülebilir bir şekilde devamını sağlamak. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, Malatya'daki diğer arkadaşlarımızla birlikte gereken desteği verecektir. Ortak bir kanaat oluşturulup ona göre bir takım çalışmalar yapılacak" dedi.

Sadece Belediye para versin, ona göre çalışılsın mantığından kulüplerin kurtulması gerektiğinin, bu tür mantığın hep problem olacağını, isimler değişse de sorunun hep yaşanacağının altını çizen Kulüp Başkanı Tanrıverdi, "Belediyeden para noktasında bir şeyler beklemek sıkıntı yaratır. Belediye Başkanımızın kontrolünde bir takım projeler hayata geçirilebilirse en azından bunun devamlılığı sağlanmış olunur. Belediye de bu konuda çok fazla rahatsızlık duymaz. Kendi güncel işleriyle uğraşır" dedi.

Malatyaspor'un zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ise Malatyalı iş adamlarının mutlaka Malatyaspor'a sahip çıkması gerektiğini, belediye olarak elinden gelen bütün gayreti göstereceklerini söyledi.

Başkan Çakır, "Maddi olarak bizim vereceğimiz katkılar sınırlı ama biz manevi olarak her zaman Malatyaspor'un başarısı için hep Malatyaspor'un yanında olacağız. Maddi desteğimizi belli ölçüde sürdüreceğiz. Malatyalıların el birliğiyle Malatyaspor'a sahip çıkması gerekiyor. Spor camiasının ve kamuoyunun takdir edebileceği bir oluşum, güçlü bir yönetim oluşturulması gerekiyor. Dışarıdaki Malatyalılarda ben bu gücü görüyorum. Malatyaspor aslında çaresiz durumda değil, kurtarılacak bir yapıda. Ama bunun
içinde el birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Taşın altına herkesin elini koyması gerekiyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız