SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Hiçbir Endişesi Olmasın!."

0
Güncellendi - 2016-03-25 23:27:00
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Eroğlu, Malatya İçmesuyu Kaptajı'na tehdit oluşturacak taşocağı vs. girişimlere yönelik kesin konuştu..

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Malatya’nın içmesuyunu temin eden Kaptaj Bölgesi’nin koruma altına alındığını belirterek “Malatya’nın bu konuda hiçbir endişesi olmasın. Biz Malatya’nın bir litre suyunu bile taş ocağına feda etmeyiz” dedi.

Bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Cuma günü akşam saatlerinde Malatya’ya gelen Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Yeni Malatya Muhabirinin, geçtiğimiz günlerde Malatya –Adıyaman İl sınırının taş ocağı lobisinin baskısıyla Kaptaj Bölgesi’ne yakın bir noktada hukuksuz bir biçimde 7 km Adıyaman lehine değiştirildiği iddialarının ardından Malatya kamuoyunda içme suyu kaynağının zarar göreceği yönündeki endişeleri hatırlatması üzerine Bakan Eroğlu, ‘Bu konuda Malatya’nın hiçbir endişesi olmasın. Tek bir litre suyunu bile taş ocağına feda etmeyiz” dedi.

“Kaptajı gördüğümde çok etkilenmiştim”

Malatya’nın içmesuyu Kaptajı gördüğünde çok etkilendiğini ve burayı derhal koruma altına aldıklarını söyleyen Bakan Veysel Eroğlu “Sınır nereye giderse gitsin, o kaynak her durumda korunacak.  Biz bunu korumak mecburiyetindeyiz. Daha önce de bu konuda, buranın korunması için onları (taş ocakları) defettik. Hiç kime bu kaynağa zarar veremez.  Taş ocakları izni de zaten bizden geçecek. Dolayısıyla Malatya bu konuda boşuna endişelenmesin. Malatya’nın değil ki kaynağını, bir litre suyunu bile taş ocağına feda etmeyiz. Çünkü burası çok önemli ve biz burayı karantinaya aldık” açıklamasında bulundu.

Bakan Eroğlu’ndan ağaçlandırma talimatı

Öte yandan Veysel Eroğlu, Malatya’nın içmesuyu kaynağının bulunduğu Kaptaj civarındaki hazine arazilerinin ağaçlandırılarak muhafaza altına alınması için beraberindeki Orman Genel Müdürlüğüne talimat verdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

k1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • gözene köyü (8 yıl önce)
    sayın bakanım malatya ya hoş geldiniz gözene köyünde sulama su sorunu var su yüzünden 50 60 vatandaşımız cinayette ölmüştür busorunu kaymakam belediye başkanları vali de biliyo ama bir çare bulunmuyor daha kaç vatandaş ölecekki sorun çözüle milletvekili Özgür çalık söz verdi ama yok seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)gözene köyü isimli kullanıcı yorumuna
    Kendilerine yakınlarına çocuklarına oteller, gemiler, AVM ler yapıp köşeler üzerine köşe olanlardan istemeye devam edin daha çok ister ve beklersiniz. AKP döneminde bu ülkede borç kan gözyaşı kaos ve huzursuzluk aldı başını gidiyor ve siz hala medet ummaya devam ediyorsunuz. Yazık oluyor bu vatana ve millete.
    0
    0
    Yanıtla