SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Hizmetkarıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:58:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da toplu temel atma törenlerine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Beni Malatya'nın bakanı değil, Malatya'nın hizmetkarı olarak kabul edin" dedi.

Cumartesi günü çeşitli programlara katılan Eroğlu, akşam da Yeşilyurt Belediyesi'nin verdiği yemeğe iştirak etti. Yemeğe ilişkin olarak Yeşilyurt Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Malatya’da düzenlenen toplu temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, akşam Yeşilyurt Belediyesi tarafından verilen yemeğe katıldı. Bakan Eroğlu: “Ben Malatya’nın Bakanı değil, Malatya’nın hizmetkârı olarak kabul edin” dedi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “Öncelikle sayın bakanımız o suyun profesörü ama bir yönüyle de Malatya’mızın bakanıdır. Çünkü Battalgazi buralardan gidip Sayın Bakanımızın memleketinde o akıncılar seferinden sonra şehit düşmüştür. Battalgazi’mizin aslında türbesi de Afyon, Eskişehir sınırındadır. Bu yönüyle Sayın Bakanımızın bizimle ayrı bir manevi ilişkisi var.  Kendisi de kendisini fahri Malatyalı olarak kabul ediyor. Bizde Sayın Bakanımızı Malatya’mızın Bakanı olarak kabul ediyor, davetimize icabet ettiği için teşekkür ediyoruz.  Tabi şunu özellikle ifade etmek istiyorum, Sayın Bakanımız bütün Bakanlık Bürokratlarıyla Malatya’ya geldiler. Çok önemli müjdelerle gelip, yaklaşık 327 milyon lira yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini attılar. Bu Malatya için gerçekten gurur duyulacak, sevinilecek bir tablodur. Temel atma töreninden sonra gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında bütün belediye başkanlarımız ilçelerinin sorunlarını sıkıntılarını dile getirdiler. Şundan emin olunmasını istiyorum, Malatya bugün sevinçli bir şekilde akşam etti, sayın bakanımıza tekrara teşekkür ediyorum” dedi.

EROĞLU: “MALATYA İÇİN MÜSTESNA BİR GÜN”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.Veysel Eroğlu, “Değerli dostlar böyle bir ziyafeti veren Yeşilyurt Belediye Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum Allah sıhhat eylesin. İnşallah Yeşilyurt Belediyemize Malatya’mıza Cenabı Allah hayır ve bereketi lütfeylesin inşallah. Hakikatten bugün Malatya için müstesna bir gün oldu. Az önce sayın başkanımızın da ifade ettiği gibi güzel bir temel atma merasimi yaptık. Bildiğiniz üzere 327 Milyon TL’lik bir yatırımı buraya kazandırdık. Ve Allah’ın izniyle bunlar en kısa zamanda bitecek. Biliyorsunuz yıllardan beri beklenen yoncalı barajının temelini attık. Bitiş tarihi belli, ayrıca sulamalarla ilgili Recai Kutan Beyefendinin ismini verdiğimiz barajın sulamasının da hemen ardından onunda açılış tarihini ilan ettik. Arkadaşlardan ricamız söz verdikleri tarihte bitmesi için gerekli çalışmaları yapmaktır. Allah’ın izniyle en güzel şekilde bu tesisler hazırlanacaktır. Bu tesisler Malatya’mıza başta olmak üzere bütün Türkiye’mize hayırlı olmasını cenabı-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hakikaten burada çok güzel bir durum var İnşallah valimiz de yeni geldi. Çalışkan bir valimiz, daha önce yaptığı hizmetleri biliyoruz, Gerek Bingöl’de, Çanakkale’de, gerek Gaziantep’e güzel hizmetlere imza attı. Az önce değerli kardeşim Malatya’nın bakanı dedi. Ama ben Malatya’nın bakanı değil, Malatya’nın hizmetkârı olarak kabul edin” dedi.  

EROĞLU: “YENİ PROJELER GETİRİN” 

Bakan Eroğlu: “Battalgazi gerçekten kahraman cesaret timsali bir insandı ve 740 yılında katıldığı bir seferde Afyon Karahisar’da şehit düştü. Ve dolayısıyla bizimde Afyon Karahisar olarak ona şükran borcumuz vardır. Dolayısıyla böyle bir kahramanla Afyon Karahisar ve Malatya arasında dostluk bağı var. Dolayısıyla bizim tarihten gelen özel bir vefa borcumuz var. Bu yüzden buraya ne yapılsa azdır. Malatya aslında müteşebbis insanlar diyarı, yiğit insanlar çalışkan insanlar diyarı, burada ki sanayiyi görüyorum, inşallah Ziraat alanında da sulamalarla birlikte büyük bir kalkınma olursa Malatya uçar gider diye düşünüyorum. Hep birlikte burada çalışacağız. Lütfen, yeni projeler getirin istirhamım budur, burada ki arkadaşlarımızdan herkesten. Büyük düşünün, çok büyük düşünün. Büyük düşününce büyük işler başarırsınız. Gelin hep birlikte Malatya için çok büyük projelere imza atalım. Ben burada bizi bugün böyle bir ziyafetle buluşturan değerli Yeşilyurt belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Eroğlu ile birlikte, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, kaymakamlar ve belediye başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı."

Geceyi Malatya'da geçiren Eroğlu, Pazar günü Elazığ'a gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız