SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın İhtiyacının Çoğunu Arguvan Karşılıyor"

0
Güncellendi - 2017-08-17 01:12:45
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan ilçesine hububat eleme işlerinde kullanacak modern selektör sistemi açıldı.

Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, Arguvan Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve hububat eleme işlerinde kullanacak selektör sisteminin açılışında yaptığı konuşmada, ilçeye modern selektör sistemini kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Malatya'nın hububat ihtiyacının çoğunu Arguvan'ın karşıladığını aktaran Aslantürk, şunları kaydetti:

"Arguvan Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş'ın destekleri ve Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı ile yaptığımız bu projede kullanılan makine ve ekipmanlar Doğu Anadolu Projesi (DAP) tarafından finanse edildi. Çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz."

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da tarımsal mekanizasyonun gelişmesinin önemli olduğunu belirterek, "Tarımda verimin artması için en önemli etken kaliteli tohumluk kullanılmasıdır. Uygulanan proje ile kaliteli tohumların temizlenerek tekrar kullanıma sunulması açısından selektör makineleri çiftçilerimizin imdadına yetişecektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardında modern selektör sisteminin açılışı gerçekleştirildi.

AA

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız