SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın İkinci Üniversitesi.."

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı,  Battalgazi ilçesindeki Tacan Kampüsü'ne Türkiye'nin ilk tarım üniversitesinin kurulması için yapılan çalışmaların olumlu bir şekilde devam ettiğini söyledi. 
 
BAKAN İLE GÖRÜŞTÜK 
 
Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Cemal Akın ile birlikte  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile görüştüklerini belirten Fındıklı, "Sayın bakanın bizzat talimatı, 'Benim Battalgazi'ye sözüm var.' Barajdan atılacak su Karababa'ya kadar, gerekirse iki pompayla çıkartılması talimatını verdi. Etüt çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Bunun takipçisi olacağız: Battalgazi'nin sulama projesini bu şekilde çözmüş olacağız. Bizim Battalgazi'de Meslek Yüksek Okullarımız var. Bir rektör yardımcımız, buranın üniversite olması için rektör tarafından görevlendirildi. Şimdi orada Tacan Kampüsü adı altında Meslek Yüksek Okullarımız var. Yanında Ziraat Okulu var. Ziraat Okulu'ndan 230 dönümlük bir alanı da üniversiteye kattık." ifadelerini kullandı. 
 
GENELKURMAY BAŞKANINI ZİYARET EDECEĞİZ
 
Fındıklı konuşmasının devamında, " Biz sayın rektörümüz ile birlikte Ankara'da Tarım Bakanımız ile uzun bir toplantı gerçekleştirdik. Niyetimiz, Malatya'nın ikinci üniversitesini Battalgazi'de oluşturmak ve bunu gerçekleştirmek. Türkiye'nin tarım alanında, tekno tarım alanında bir butik üniversitesi olması ve Türkiye'nin tarımına, Türkiye'de yıldız olabilecek bir Tarım Araştırmalar Üniversitesi'ni Battalgazi'de oluşturmak istiyoruz. Bunun için Tarım Bakanımız ile uzun görüştük. bu konuda Tarım Bakanımızdan destek aldık. Yine burada atış alanı olarak bilinen 7. Ana Jet Üssü'ne ait bir 3 bin dönümlük bir atış alanı var. Üniversiteye tahsis edilen arazinin yanında. Bu arazinin de alınması ile alakalı olarak Milli Savunma Bakanımız ile görüştük. O'nun uygun görüşlerini aldık. Önümüzdeki günlerde sayın rektörümüz ile birlikte sayın Genelkurmay Başkanımızı ziyaret edeceğiz. O'nun da görüşlerini alıp, bu 3 bin dönümlük alanı da üniversite sahasına katıp, Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden birini Tarım Teknokent Üniversitesi haline getireceğiz" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız