SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın 'İlginç' Vukuatları!..

A- A+ PAYLAŞ

Banyoda yakalanan genç: ‘Hırsız değilim..’.. Kadının suçladığı genç: ‘İlişkimiz vardı’.. Okula gitmeyen kızlarını dövünce.. ‘Terbiye Yetkisi’ İhlali.. Bunlar, Malatya'daki "vukuatların" bir günlük polis raporuna yansıyanlarından bazıları..

BANYODA YAKALANDI..
Zafer Mahallesi’ndeki bir evde 17 yaşındaki S.K. adlı genç, 11.00 sıralarında evin banyosunda “hırsızlık” şüphelisi olarak yakalanıp polise teslim edildi. Ancak, S.K.’nın polisteki ifadesi olayı başka bir boyuta taşıdı. Bu genç, ifadesinde, evin kızı olan A.A. ile görüşmeye gittiğini, hırsız olmadığını söyledi. Evin kızı A.A. ise, S.K.’nın erkek arkadaşı olduğunu, anne ve babasının evde olmadığı sırada kendisini eve davet ettiğini, daha sonra annesi gelince, S.K.’yı banyoya kilitlediğini, bir süre sonra banyoya giden annesinin S.K.’yı gördüğünü ve durumu babasına anlattığını bildirdi. Adliyeye verilen S.K. ise serbest bırakıldı.

TEHDİT İDDİASI VE SONRASI..
Polise başvuran 38 yaşındaki H.K. adlı kadın, daha önce işlettiği işyerine gelen 20 yaşındaki M.R. adlı bayanın kendisine borç yaptığını ve ödeyemediğini, borcunu istediği için M.R. ile nişanlısı olan 21 yaşındaki H.E. adlı gencin kendisini tehdit ettiklerini, daha sonra Salköprü Mahallesi’ndeki bir adrese çağırdıklarını, kendisini tartaklayıp, bıçak zoruyla boş kağıda imza attırdıklarını, çantasındaki 450 YTL parayı aldıklarını, esrarlı olduğunu öne sürdüğü sigarayı içirmeye çalıştıklarını iddia etti.

Bu iddia üzerine polis, 21 yaşındaki H.E. adlı genci yakaladı ve onun iddiası da tamamen farklıydı. H.E. ifadesinde, H.K. ile ilişkisi olduğunu, kadının evli olduğunu öğrenince ayrılmak istediğini, karşı çıkması üzerine eşine söylemekle tehdit ettiğini, bu nedenle “böyle bir olayı tezgahladığını” öne sürüp, kendisi H.K.’dan şikayetçi oldu. Bir süre sonra polise gelen 20 yaşındaki M.R.S. adlı bayanın üzerinde 1 bıçak ve 6 adet alt tarafı H.K. tarafından imzalanmış kağıtlar bulunduğu bildirildi. M.R.S.’de, ifadesinde erkek arkadaşını bırakmadığı için olayı korkutmak amacıyla yaptığını, kendisinin de H.K. adlı kadından şikayetçi olduğunu söyledi. İfadeleri alınan taraflar, savcının talimatıyla serbest bırakılırken, olayla ilgili yasal işlemler sürüyor.

ENGEL OLAMIYORLARMIŞ!..
Çevreyolu’ndaki üniversite duraklarında 07.00 sıralarında polis tarafından yapılan denetimlerde mendil satan Bingöl doğumlu 9 yaşındaki S.Y. ve ağabeyi 13 yaşındaki M.Y.’nin 40 yaşındaki babası M.Y. ve aynı yaştaki anneleri S.Y. polise davet edildi. İfadelerinde, çocuklarının kendi istekleri ile çalıştıklarını, engel olamadıklarını öne süren anne-baba hakkında “Terbiye Yetkisini Kötüye Kullanmak” suçlamasıyla yasal işlem yapıldı.

ANNE- BABASINI ŞİKAYET ETTİ..
İstiklal (Tekmezar) Mahallesi’nde oturan 14 yaşındaki P.Y. adlı kız öğrenci, okulla ilgili sorundan dolayı 67 yaşındaki babası H.H.Y. ve 41 yaşındaki annesi A.Y. tarafından dövüldüğü iddiasıyla polise başvurdu. Karakola davet edilen anne-baba, kızlarının 17 gündür okula gitmediğini öğrendiklerini, bu nedenle bir tokat attıklarını söylediler ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

“ELBİSELERİMİ KESTİ..”
Zaviye Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki Z.Ö. adlı kadın, 49 yaşındaki eşi M.Ö.’nün kendisini dövdüğünü, hakaret edip tehditte bulunduğunu, daha sonra da elbiselerini kestiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Şikayet üzerine yakalanan M.Ö. ise pişman olduğunu söyledi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ÖĞRENCİLERİ RAHATSIZ EDEN SATICI..
Öte yandan, Yazıhan Lisesi’nde ders işlenmekte iken, 38 yaşındaki M.T. adlı şahsın, kendisine ait 44... 401 plakalı kamyonla meyve sattığı, bu sırada megafonla öğrencileri rahatsız edecek şekilde pazarlama yaptığı şikayet edilince, şahıs hakkında Jandarma tarafından Kabahatler Kanunu gereği 55 YTL idari para cezası uygulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız