SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın Kaderini Değiştirdik''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya'daki AKP'li belediyelerin sorunları ve çözümünün görüşüldüğü toplantıya ev sahipliği yaptı. Akın, bu toplantıda çalışmalarını anlattı.

Belediye Basın Bürosu'nun toplantıya ilişkin yayınladığı bülten şöyle:

"..Malatya başta olmak üzere ilçe ve belde belediyelerin sorunlarının tartışılması ve çözüm yollarının bulunması amacıyla periyodik olarak yapılan Ak Partili Belediye Başkanları toplantısı, Malatya Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

21 Şubat Çarşamba akşamı Şelale Lokantasında gerçekleştirilen yemekli toplantıya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra, Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca ile Ak Parti’ye mensup ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca, toplantı gündeminin belediyelerin genel meselelerinin tartışılması, belediyelerin sorunları ve çözüm yollarının tartışılması, sorunların çözümü için belediyelerin karşılıklı yardımlaşmaları, teşkilatlar ve belediyeler arasında koordinenin ve kaynaşmanın sağlanması, teşkilata gelen taleplerin belediyelerimize iletilmesi, yapılan çalışmaların teşkilatla yerel medyaya aktarılması, yeni projeler ve deneyimlerin paylaşılması, gündemdeki siyasi ve ekonomik ve diğer konuların değerlendirilmesi ile ilgili olduğunu söyledi.

Ak Parti Malatya İl Teşkilatı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı Mustafa Şahin ise, genelde ülkenin yerelde de ilimizin huzuru, refahı için görevli ve sorumlu olduklarını ifade ederek, “Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu seçkin ve onurlu görevler, önemini vatandaşa hizmet etmekten alan, sorumluluğu yüksek görevlerdir. Dolayısıyla bu toplantıların önemi çok büyüktür” dedi.

Son olarak konuşan Belediye Başkanı H. Cemal Akın da konuşmasında Ak Partinin ülkeye getirdiği yenilikler ve reformlarla Dünyada söz sahibi ülkeler arasına girdiğini ifade ederek belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Malatya’da bugüne kadar birçok hizmeti Belediye tarihinde ilk defa yaptıklarını, belirten Başkan Akın, göreve geldiğimizde kredisi şuan T.B.M.M. Çevre Komisyonu Başkanımız olan eski belediye başkanımız A. Münir Erkal tarafından bulunan, benden evvel ki belediye başkanımız tarafından da temeli atılan atık su arıtma tesisini hizmete sunduklarını söyledi. Başkan Akın bunun akabinde katı atık deposunda düzenli depolamaya geçtiklerini vurgulayarak, “Ancak biz bunu yeterli bulmuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu ihtiyacı karşılamak üzere Kapıkaya bölgesinde 800 dönümlük bir alanı ilgili bakanlıklardan devralacağız ve daha sonraki yıllarda ihtiyacı karşılamak üzere katı atık deposunu da inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

Sıtmapınarı ve Milli Egemenlik kavşaklarına yapılan alt geçitler ile Malatya trafiğinin önemli ölçüde rahatlatıldığını belirten Başkan Akın, Şeker Fabrikası arazisi ile Meyvecilik Arazisinin Belediye’ye devri hususunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sümerpark ile ilgili de bilgiler veren Başkan Akın, “Sümer fabrikasının arazilerinin tapusunu aldık ve bugün üzerine belki de Türkiye’nin en güzel parkı yapılıyor. Bu 113 dönümlük fevkalade güzel bir parkı Malatya halkının hizmetine inşallah bu yıl sonu itibariyle sunacağız. Şeker fabrikası arazilerini de, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazilerini de inşallah, sizlerinde desteğiyle bütün Malatya’nın hizmetine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Daha önce Malatya’da yağmur yağdığı zaman özellikle şehir merkezinde adeta göletlerin oluştuğunu belirten Akın, “yağmurlu havalarda karşıdan karşıya rahat geçilmezdi, dükkanları su basardı. Yapmış olduğumuz yağmur drenaj kanalları neticesinde, en şiddetli yağmurlar yağdığında dahi bir damla su halkı rahatsız edecek konumda değil. Bunun tabi 3 ayrı faydası var. Bundan sonra Çarmuzu ve diğer beldelerimizde, sebze ve meyvelerimiz temiz su ile yetiştirilecek. Yağmur Drenaj Kanallarını hayata geçirerek Malatya’nın belki 70 yıllık, 80 yıllık kaderini değiştirdik.

Doğalgaz çalışmalarında 12 Nisan 2006’da Malatya’ya kazma vurduk, 22 Ağustos 2006’da da ilk doğalgazı yaktık. 4 ay gibi kısa sürede çalışmaların başlayıp, doğalgazın yanmaya başlaması Türkiye de ilk. Ayrıca 6 ay gibi kısa bir sürede 41 mahalle de doğalgaz çalışmaları yaptık. Bu mahalleler de yaşayan Malatya’nın nüfusu, tüm nüfusumuzun % 80’nini meydana getiriyor. İnşallah önümüzdeki sene bu çalışmalar devam ettiği takdirde hava kirliliği ile artık Malatya halkı muhatap olmayacak.

Beydağı eteklerinde 60 bin dönüm araziyi imara açma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yılın sonunda imar çalışmaları bitmiş olacak. Malatya’nın bütün imarlı alanının 100 bin dönümden biraz daha fazla olduğunu düşünürsek, Ak parti iktidarı döneminde % 60 oranında yeni bir imarlı şehir meydana gelecek.

Başkan Akın daha sonra Yeni Camii çevre düzenlemesi, yeni yolların açılması, çok katlı otoparkların yapılması, kanalizasyon şebeke hattı döşemeleri, Malatyaspor’a yapılan yardımlar, içme suyu şebeke hattı döşemeleri, 15 trilyon'dan daha fazla yapılan sağlık ve sosyal yardımlar başta olmak üzere bir çok çalışma ve projeler hakkında bilgiler verdi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız