SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Kadın Çiftçileri Yarıştı

A- A+ PAYLAŞ

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışması Malatya il finali yapıldı. 2’şerden 10 grubun katılımıyla başlayan yarışmada final bölümüne 4 grup kalırken, birinciliği Merkez Sütlüce Köyü’nden yarışmaya katılan grup elde etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca düzenlenen ‘ Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ Bilgi yarışması Malatya birinciliği İl Tarım Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Yarışmanın öğleden önceki bölümünde 10 grup yarışırken ilk 4 dereceyi alan gruplar finalde yarışma hakkını elde ettiler.

Öğleden sonra gerçekleştirilen final yarışması öncesinde bir konuşma yapan İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, tarımda bayanların önemli katkıları bulunduğunu belirterek, “ Yapılan tespitlerde tarımsal ürünlerin elde edilmesinde yüzde 40’ında kadın eli bulunmaktadır. Bakanlığımızca düzenlenen bilgi yarışmasına katılan kadınlarımıza öncelikle bu manevi cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Ayrıca Tarımsal konularda bilgi sahibi olmaları ve bunu geliştirmeleri içinde kendilerini tebrik ediyorum. İl birincisi ekip Kilis’te Nisan ayında yapılacak olan bölge şampiyonasına katılacak. Burada da birinci gelecek olan ekip Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde edecek” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 4 grubun katıldığı finalde 15 soru yöneltildi. 15. sorunun ardından Battalgazi’den katılan grup 11 soruya, diğer 3 grup ise 12 soruya doğru yanıt verince Battalgazi grubu elendi. Altın sorularda Sütlüce Köyü’nden katılan grup doğru yanıt verince birincilik elde etti. Diğer 2 gruba 2. altın soru soruldu. Her iki grup bunu bilince 3. altın soru yöneltildi. Yazıhan Hamidiye Köyü’nden katılan grup 3. altın soruya doğru yanıt verince 2. oldu ve 3.lüğü de Akçadağ Şıhlar Köyü ‘nden yarışmaya katılan grup elde eti.

Yarışma sonunda birinci gelen Sütlüce Köyü’nden yarışmaya katılan Sümeyre Kılınç ve Şeyma Tamer’e 1’er Tam Altın hediye edildi. 2. gelen Yazıhan Hamidiye Köyü’nden yarışmaya katılan Çiğdem Kalkan ve Aynur Güleryüz’e birer adet yarım, 3. gelen Akçadağ Şıhlar Köyü’nden yarışmaya katılan Hidayet Turlan ve Sultan Çalman’a ise birer çeyrek altı hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm ekiplere de çeşitli kurumlar tarafından sağlanan giyim, gıda ve küçük ev aletleri hediye edildi.

FOTOĞRAF: (Üstte) Malatya birincisi olan Sütlüce Köyü ekibi Tarım İl Müdürü Güldal'dan ödülünü alırken, (Altta) Yarışmaya katılanlar ve yetkililer toplu halde.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız