SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Kan Grubu Profili..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin "Tıp Dergisi"nde yayınlanan, 65 bin 277 örneğin baz alındığı kan grubu araştırmasına göre, Malatya ve çevresinin bu konudaki profili belirlendi. Profilin ülke geneli yapıyla uyumlu olduğu gözlendi.

Malatya’daki 65 bin 277 hastadan alınan kan örneklerinde yüzde 41.21’inin A Grubu ( 26.004), yüzde 37.23’ünün O Grubu( 24.304), yüzde 14.99’u B Grubu ( 9.784) ve yüzde 6.56’sının AB Grubu (4.285 ) olarak saptandı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalı ile Hematoloji Bilim Dalı tarafından Malatya ve çevresinin kan grubu dağılımının belirlenmesi amacı ile yapılan çalışmanın; 1999 ile 2003 yılları(dahil) arasındaki 5 yılı kapsadığı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Kan bankasından kan grubu tespit edilen toplam 65 bin 277 donörün araştırmada esas alındığı belirtildi.

Kan gruplarının dağılımının yanı sıra, 65 bin 277 hastadan alınan kanların yüzde 89.3’ünü oluşturan 58 bin 300’ünün Rh Pozitif, yüzde 10.7’sini oluşturan 6.977’sinin ise RH negatif olarak bulunduğu bildirildi.

Bu belirlemede hastaların yaş grubunun 18-65 olarak değerlendirildiği, Ankara, Bursa, Konya, Trabzon ve Van gibi değişik bölgelerden bildirilen kon grubu profillerinin Malatya sonuçları ile oldukca benzerlik gösterdiği, ayrıca Kızılay tarafından bildirilen ve Türkiye kan grubu dağılımını inceleyen geniş bir seride de kan gruplarının yüzde 42.5’inin A, yüzde 33.7’sinin O, yüzde 15’inin B, ve yüzde 8’inin ise AB grubu olarak bildirildiği ifade edildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Tıp Dergisi'nde yeralan araştırmanın sonunda, "Sonuç olarak, her bölgenin kan grubu profilinin bilinmesinin gerektiği, bununda kan ve kan ürünlerinin ediniminde kolaylaştırıcı bir faktör olabileceğini düşünüyoruz" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız