SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Kararı Caydırıcı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:43:36
A- A+ PAYLAŞ

Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı Eğitim Toplantısı Valilikte yapıldı. 

Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu başkanlığında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Uzmanı Aşiyan Meriç’in katılımıyla gerçekleştirilen eğitim toplantısında İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü ile ilgili kurum yetkililerinin temsilcileri yer aldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, daha önce de Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı Toplantıları yapıldığını ve kararlar alındığını hatırlatarak, “Kararları uygulama aşamasında görüldü ki hem hukuksal, hem teknik sorunlar var. Hem bunların giderilmesi bakımımdan, hem de bu alanda çalışma yapan kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması ve EPDK’nın yapmış olduğu çalışmaların ilgili kurumlara aktarılması bakımından bu eğitim programına ihtiyaç olduğu anlaşıldı” dedi.

Can güvenliği ve büyük bir rantın söz konusu olduğu 10 numara yağ konusunda önemli sıkıntılar olduğuna değinen Vali Yardımcısı Balcıoğlu, önceki kararlardan farklı olarak Yargıtay tarafından onanan Malatya 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir kararda, 10 numara yağın başka maddelerle birleştirilerek akaryakıt, yakıt olarak kullanılmasının suç olduğu ve asgari 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ilişkin kararın caydırıcılık özelliği taşıyacağına vurgu yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız