SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Kayıtlı İşsiz Sayısı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da resmi kayıtlara göre işsiz sayısının 10 bin 200 olduğu bildirildi.

İş Kur İl Müdürü Yaşar Karataş yaptığı açıklamada, "İl Müdürlüğümüzde, toplam 10 bin 200 kayıtlı işsiz bulunmaktadır"dedi.

Karataş, açıklamasının devamında şunları belirtti:

"Kurumumuza kayıtlı 613 özürlü işsizimiz bulunmaktadır. 2007 yılında 17'si kamu, 165'i özel sektör olmak üzere toplam 182 özürlü istihdam edilmiştir. Bu tarih itibariyle 2'si kamu, 13'ü özel sektör olmak üzere toplam 15 kontenjan açığı bulunmaktadır. 2006 Yılında 25 Kamu 101 Özel Sektörde olmak üzere toplam 126 kontenjan açığı bulunmaktaydı."

İş-Kur'a kayıtlı eski hükümlü sayısının 197 olduğuna dikkat çeken Yaşar Karataş, "2007 yılında 8'i kamu, 70'i özel sektör olmak üzere toplam 78 eski hükümlümüz istihdam edilmiştir. 5'i kamu, 5'i özel sektör olmak üzere toplam 10 kontenjan açığı bulunmaktadır. 2006 yılında 19 kamu kurumu , 56 özel sektör toplam 75 kontenjan açığı bulunmaktaydı. İl Özel İdaresi 2 kişi, Ziraat Bankası 3 kişi olmak üzere toplam 5 kontenjan açığı bulunmaktadır.
Kurumumuza kayıtlı 5 terör mağduru işsiz bulunmaktadır. Bugüne kadar 1'i kamu kurumu, 13'ü özel sektör olmak üzere toplam 14 terör mağduru işe yerleştirilmiştir. 2007 yılı içerisinde 4 terör mağduru işe yerleştirilmiştir. Terör mağduru kontenjanından 87 işletmenin toplam 322 kontenjan açığı bulunmaktadır"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız