SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Madenleri...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:18:21
Malatya'nın Madenleri...
A- A+ PAYLAŞ

ÇÖZÜM sürecinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki yeraltı kaynaklarını çıkarmayı hedefleyen bir grup milletvekili, Meclis'te maden araştırma komisyonu kurulmasını teklif etti. AK Parti'li 82 vekilin imzasını taşıyan önerge henüz gündeme alınmadan 'maden raporu' hazırlandı. Rapora göre, 6 şehirde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün belirlediği; altından demire, bakırdan uranyuma, kömürden jeotermal kaynaklara kadar hiç dokunulmamış rezervler bulunuyor.

Habertürk'te yer alan habere göre AK Parti'li 82 vekilin imzasını taşıyan önerge henüz gündeme alınmadan 'maden raporu' hazırlandı. Rapora göre, 6 şehirde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün belirlediği; altından demire, bakırdan uranyuma, kömürden jeotermal kaynaklara kadar hiç dokunulmamış rezervler bulunuyor.

Önergeyi veren AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Çözüm süreci tamamlandığında sıra bölgenin kalkınmasına gelecek. El değmemiş madenler özel sektör ve devlet eliyle çıkarılacak. Artık bölgede kan ve gözyaşı akmayacak, yer altından madenler fışkıracak" dedi. Bölgedeki yeraltı zenginliklerinin bakir olduğunu ifade eden Şahin, madenlerin yer üstüne çıkarılıp ürün haline getirilmesi için Meclis'i devreye soktuklarını belirtti. 

Şahin, çözüm sürecini destekleyecek komisyonun tespit edilen madenlerin Doğu'da fabrikalar kurularak işletilmesi yönünde teşvikler verilmesi önerisi getireceğini söyledi.

Malatya'da;

639 milyon ton killi Kireçtaşı...

198 milyon ton MARN...

168 milyon ton kalkerli MARN...

905 milyon ton DEMİR...

121 milyon ton Dolomit...

30 bin ton görünür,140 bin ton muhtemel KROM...

2.3 milyon ton Seramik...

3.6 milyon ton Çimento hammadesi...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız