SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın Malı Deniz..!''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Celal Berktaş, Malatya Belediyesi’ndeki imar yolsuzluğu ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında “Ucu kime dayanırsa dayansın, ortada bir suç varsa bu suçu işleyenler mutlaka cezasını çekmeli. Biz CHP olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

CHP İl Başkanı Berktaş, imar soruşturması kapsamında inşaatı mühürlenen ve savcılığa intikal ettirilen dosyalar arasında partisinin eski il başkanı Veli Ağbaba’nın da bulunması nedeniyle suskun kaldığı yönündeki eleştirileri yanıtladı.

Yargıya intikal etmiş bir konu hakkında fazla konuşmak istemediklerini ancak en başından beri soruşturmayı yakından takip ettiklerini söyleyen Berktaş, “Soruşturma tamamlanmadan, yargının kararını beklemeden Malatya’da bugüne kadar onuruyla şerefiyle iş yapan insanların isimlerini zikretmek istemiyorum. Şunu da söylemek istiyorum ki, ister Ahmet, ister Mehmet olsun, bu işin ucu nereye, kime dayanırsa dayansın, ortada bir suç varsa herkes cezasını çekmeli. Bu konuda bize her soru sorulduğunda görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık” diye konuştu.

Berktaş, savcılığa intikal ettirilen ilk 6 dosya arasında sadece Veli Ağbaba’nın inşaatının mühürlenmesine de tepki göstererek “İmar yolsuzluğu ile ilgili eğer tek bir kişi suçlanmaya çalışıyorsa, bütün bu usulsüzlüklerin faturası tek bir kişiye çıkartılmak isteniyorsa, şunu bilsinler ki buna da asla müsaade etmeyiz. Sözü geçen kişi asla sahipsiz değildir. Bu konuda isim vermek yerine genel anlamda kim var ise adaletin en iyi kararı vereceğini düşünüyorum” dedi.

İmar yolsuzluğu ile ilgili isimler üzerinde konuşmak istemediğini vurgulayan Berktaş, zaten bu isimlerin malatyahaber.com’da yer aldığını, Malatya kamuoyunun bunların kimler olduğunu çok iyi bildiğini belirterek, en başta bu suça göz yumanların yargı önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti. “Malatya’nın malı birilerine peşkeş çekilmişse, dönemin yöneticileri buna göz yummuşsa önce bunların hesap vermesi gerekir’ diyen Berktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Malatya’nın malı deniz, yemeyen nokta nokta diyorum. Bu işlerin yapılmaması lazım. Bakınız ben ısrarla şunu söylüyorum. Ahmet’ti Mehmet’ti kim olursa olsun isim zikretmek istemiyorum ama eğer bir suç varsa cezası çekilmeli. Eğer yargıya güveniyorsak, hukuka inanıyorsak, bu suçu ben bile işlemişsem cezasını çekmeliyim.

Çünkü herkesin bir onuru ve şerefi var, bu memlekette iş yapıyorlar, ekmek yediriyorlar, bu konuda isim vermek yerine genel anlamda kim var ise adaletin en iyi kararı vereceğini düşünüyorum. Fakat şunu da söylemek istiyorum ki, bu yolsuzluk suçlamaları ile ilgili tek bir kişi suçlanmak istiyorsa, bütün bu yolsuzlukların faturası tek bir kişiye çıkartılmak isteniyorsa şunu da iyi bilsinler ki buna asla müsaade etmeyiz. Bahsettiğiniz kişi asla sahipsiz değildir. Bahsettiğiniz arkadaşın böyle bir sıkıntısı varsa, bu sıkıntısı sadece bu arkadaşa yıkılmak isteniyorsa tekrar ediyorum ki buna asla müsaade etmeyiz.

Şu da bir gerçek ki, bir yanlışlık var ise bütün bu yanlışlıklardan geçmiş dönemin Belediye Başkanı, imar müdürü, başkan yardımcısı, belediye meclisi üyelerinin sorumluğunda değil midir? Bu yanlışlığı geçmiş yönetimdeki belediye başkanlığı, belediye meclis üyeleri fark etmemişse, bunları görememişler ve bunlara peşkeş çekilmişse öncelikle bunların yargıya hesap vermesi lazım değil mi? Malatya’da bir sürü olaylar oluyor ve herkes topu birbirinin üzerine atıyor. Biz muhalefet partisi olarak bu konuda hassas davranıyoruz. Eğer bakın imarda bir sıkıntı var ise yargı sonucun bekleyeceğiz ve var ise ben buradan sesleniyorum geçmiş yönetimde kim varsa hepsinin hesap vermesi lazım. Kime dayanıyorsa dayansın ucu herkesin hesap vermesi lazım. Malatya’(da bakıyorum kamuoyunda belli kuruluşlarının sesi çıkmıyor. Belki de birileri yansın biz yanmayalım diye düşünüyorlar. Eğer Malatya’nın malı mülkü talan ediliyorsa hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Ama tek bir kişiye mal edilecekse de biz bunun da karşısındayız. Malatya kamuoyu zaten kimin ne olduğunu biliyor. Ama ne hikmetse kimsenin sesi çıkmıyor. Eğer biz bazı isimleri zikretmemişsek konu yargıda olduğu için, soruşturma aşamasında olduğu için, ismi geçen insanlar iş adamı ve memlekette onuruyla iş yaptıkları için konuşmuyoruz. Suç varsa ve gereken ne ise zaten yapılacaktır, yapılmalıdır.”

Berktaş, Malatya’daki bazı üst düzey bürokrat ve belediye yetkililerinin soruşturmanın kapatılması için baskı yaptıkları yönündeki iddiaları da değerlendiren Berktaş, şöyle konuştu:

“Bu soruşturmanın üzerini kim kapatmaya çalışıyorsa bunun altında kalır. Bakın eğer ortada ciddi bir suç var ise ve devletin en üst tepesinden en altına kadar kim bunun üzerini kapatmaya çalışıyorsa, onlarda bu aczin içine düşerler ve bu suçun altında kalırlar.

Şunu herkes bilmeli ki güneş balçıkla sıvanmaz. Bu konuda da er geç adalet yerini bulacak. Biz bu konunun da takipçisiyiz ve bütün suçluların en geç adalet karşısında hesap vereceğini biliyoruz. Her ne kadar iktidar partisi adaleti engellemeye çalışsa da bu kaçınılmaz sonuç olacak. Bu konunun üzerini kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecek.”

7 milyon TL harcanarak yeni yapılmasına rağmen adeta kırılıp dökülen Doğu Garajı ve Hal binası ile ilgili olarak da yakın zamanda belediyenin harekete geçmemesi durumunda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Berktaş, “Gerek Doğu Garajı gerekse hal binası, Sayın Başbakan’ın toplu açılış sevdasına kurban verildi. Çünkü ben defalarca kez bu iki yerde inceleme yaptım. Sıkıntıları dile getirdim. Müteahhidi ile konuştum. Müteahhit bana ‘Sayın Başkan siz açıklama yapıyorsunuz, bizi eleştiriyorsunuz ama seçim öncesi bana burayı Başbakan’ın açılışına yetiştir. İşi bir an önce tamamla ve bize teslim et dediler, bende öyle yaptım. Benim hak edişim falan bitmişti. Ben paramı almıştım’ diye söyledi. Biz bu konuyu defalarca belediye başkanına ilettik. Aradan geçen bunca zamana kadar bir işlem yapılmadı.

Ama ben Sayın Ahmet Çakır ile bu konuya yönelik sözlü olarak sıkıntıları dile getirdiğimde Başkan bana ‘Doğu Garajı’nı Çavuşoğlu’na taşıyacağız’ dedi. Ben de dedim ki ‘ Şimdi ne oldu yani oraya 1.5-2 milyon TL’yi gömüp bıraktınız mı?’ diye sordum. Malatya’nın parası nasıl böyle çarçur edilir? Bu kadar kolay mıdır? Hal binasının yerini sattınız. Dinden, imandan bahsediyordunuz camiyi de yıktınız. Bugüne kadar bu 52 milyon TL’nin hesabını da veremediniz. Ama böyle dediğimizde AKP’nin il başkanı ‘ O eski yönetimdi’ diyor. Soruyorum kardeşim bu eski yönetim kim? Eski Belediye Başkanı sizin partinizin belediye başkanı değil miydi? Yoksa bilmediğimiz başka bir partinin mi belediye başkanıydı. Bunun cevabını bir türlü vermiyorlar. Sen 1.5 milyon TL’yi Doğu Garajı’na gömdüysen buraya sahip çıkacaktın. Ya da o parayı oraya gömmeyecektiniz. Bunun vebali AKP’nin üzerindedir. Şimdi sen oraya parayı gömeceksin sonra da olmadı başka yere diyeceksin. Böyle bir şey var mı? Şimdi soruyorum eski belediye başkanı sizin başkanınız değil miydi? Hal binasına gidin oradaki esnaf ağlıyor. Nisan da taşınıyorlar, ama kışın ortasında hala ısıtma sistemi yok. Oraya da 5.5 milyon TL para gömüldü. Müteahhidin kim olduğunu soruyorum bana bunun kim olduğunu söylemiyorlar. Oradaki esnaf kan ağlıyor. En kısa sürede buralarda bir çalışma yapılmaz ise bütün ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ilan ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız