SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın Marka Potansiyeli Var''

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “Türkiye’nin demokratikleşmesi, Türkiye’de özgürlük alanının genişlemesi, Türkiye’de sağlıklı ve sağlam işleyen bir hukuk devletinin olması, Türkiye’deki yatırım alanlarını da genişletecektir, müteşebbisin önünü de açacaktır” dedi.

Malatya 18. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası kayısı Festivali’nin açılışını Sanayi ve Ticaret bakanı Nihat Ergün yaptı. Mişmiş Park Fuar alanında düzenlenen açılış törenine; Bakan Ergün ile birlikte Malatya Valisi Ulvi Saran, Elazığ, Sivas, Tunceli ve Bitlis Valileri, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Mehmet Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adıyaman ve Elazığ Belediye Başkanları, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile kalabalık bir topluluk katıldı.

“HUZURUNU ARTTIRAN TÜRKİYE, REFAHINIDA ARTTIRACAKTIR”
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, açılışta yaptığı konuşmada, “İhracatımızın yüzde 90’ını sanayi ürünlerini oluşturduğunu düşünürsek, özel sektörün bu süreçte geldiği noktayı daha iyi kavrayabiliriz. Bununla da yetinmeyeceğiz, çok daha ülkeye çok daha ihracat yapmaya çalışacağız. İhraç ettiğimiz sanayi ürünleri içinde ileri teknoloji ve yüksek katma değerli ürünlerin payını da arttıracağız. Markalaşma, ARGE faaliyetleri, tasarım ve teknoloji gibi alanlar için çok daha büyük kaynak ayıracak, çok daha emek sarf edeceğiz. Ekonomideki bu güven ortamı sayesinde iş dünyamız çok daha yatırım yaptı, daha fazla yatırım kurdu, daha fazla işyeri açıldı. Hukuk devleti ilkelerini tam olarak yerleşmediği, hak ve özgürlüklerin genişletilemediği ülkeler ekonomik potansiyellerini tam olarak hayata geçiremezler. Dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri aynı zamanda en yüksek demokratik standartlara sahip olan ülkelerdir. Bu nedenle millet olarak hepimiz demokrasisine ve hukukuna sahip çıkmalıyız. Şunu unutmayalım ki, huzurunu arttıran Türkiye, refahını da arttıracaktır” dedi.

Malatya’nın kayısısıyla bir marka olduğunu söyleyen Bakan Ergün, kayısının sadece bir tarım ürünü olmadığını, tarımsal sanayi için de önemli bir ürün olduğunu belirterek “Malatya deyince aklımıza kayısı geliyor. Kayısı markası geliyor. Ancak Malatya, ürettiği başka markalarla da gündeme gelmeli. Marka şehir Malatya olması için fazlasıyla potansiyeli var’ diye konuştu.

Sanayi Bakanı Ergün, kayısı üreticisinin beklediği geliri elde edemediğini de söyleyerek, kayısıdan katma değer yaratacak üretime ağırlık verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Açılışta konuşan Malatya valisi Ulvi Saran ise, fuarların ekonomik ve sosyal gelişmişliğin göstergesi olduğunu belirterek, Malatya’nın eksikliklere rağmen fuar organizasyonlarını bir geçen yıla göre daha başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu yıl fuara 141 katılımcının katıldığını belirterek, hem sektörel ve hem de karma fuar organizasyonlarını hedef büyüterek düzenlemeyi sürdüreceklerini belirterek, sektörel bazda inşaat ve bileşim alanında önümüzdeki dönemde fuar organizasyonları yapabileceklerini kaydetti.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, sektörel bazda fuarların düzenlenmesini istediklerini söyleyerek, fuar organizasyonlarına verilen desteklerin arttırılmasını istediklerini söyledi.

Bakan Ergün ve beraberindekiler daha sonra 18. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat Kayısı Festivalinin açılışını yaptı.

“REFARANDUMUN İŞLE, AŞLA YAKINDAN İLİŞKİSİ VARDIR”
Bu arada 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Ergün şunları söyledi:

“Türkiye’nin demokratikleşmesi, Türkiye’de özgürlük alanının genişlemesi, Türkiye’de sağlıklı ve sağlam işleyen bir hukuk devletini olması, Türkiye’deki yatırım alanlarını da genişletecektir, müteşebbisin önünü de açacaktır. Geleceğe dair beklentilerini de olumluya çevirecektir. Dolayısıyla bunun işle, aşla yakından ilişkisi vardır. Toplumdan ve iş dünyasından referanduma çok ciddi katkı verileceğine inanıyoruz. Buna hiçbir kuşkumuz yoktur. Türkiye’nin özgünlük alanını genişleten, Türkiye’ni demokrasisini güçlendiren ve Türkiye’de hukuk devletini daha sağlam zemine oturtan bu referanduma büyük bir destek verilecektir. Bundan hiçbir kuşkumuz yoktur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız