SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Markası Olur"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:18:46
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Uluslararası Film Festivalini çok önemsediklerini belirterek "Çünkü film festivalleri, birçok şehrin adını duyuruyor. Cannes'i kimse bir şehir olarak bilmiyor ama Cannes Film Festivali'ni herkes biliyor. Türkiye'de de bu işte birçok ilimiz yol alıyor. Umarız Malatya film festivali uzun yıllar devam eder ve Malatya için bir marka olur. Destek olan başta sayın Valimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.

Ağbaba, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Yeşil Sinema'da Çağıl Aydoğdu'nun yönettiği ve çekimleri Malatya'da yapılan 'Yarım' filmini izledi.  Yeşil Sinema'da filmin gösterimi öncesi Yönetmen ve oyuncuları tebrik eden Ağbaba, "Malatyalı genç yönetmek arkadaşımız Çağıl Aydoğdu'yu tebrik ediyorum. Bugün onun geçtiğimiz festivalde Altın Koza'da ödül alan filmini izleyeceğiz. Bir Malatyalı olarak kendisiyle gurur duyuyorum" diye konuştu. 

"Umarım Malatya'nın markası olur"

Ağbaba, Malatya film festivalinin yapılmasını çok önemsediğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Baştan beri film festivalinin Malatya'da yapılmasını çok önemsiyorum. Şahsen çok önemli buluyorum. Çünkü film festivalleri, birçok şehrin adını duyuruyor. Cannes'i kimse bir şehir olarak bilmiyor ama Cannes Fil Festivali'ni herkes biliyor. Türkiye'de de bu işte birçok ilimiz yol alıyor. Umarız Malatya film festivali uzun yıllar devam eder ve Malatya için bir marka olur. Kenti kent yapan şeyler, bir kentin caddesinin uzunluğu, mahallesinin çokluğu, nüfusunun fazlalığı değildir. Bir kenti kent yapan, Türkiye'de diğer kentlerden farklı yapan bu tür faaliyetlerdir. Malatya film festivali de bu anlamda önemlidir, destekleri çok olumlu buluyoruz. Hele de içimizde yetişen genç yönetmenlerin festivalimizde gösterilmesi de bizim açımızdan önemli. Her zaman bu festivalle ilgili olumlu düşüncelerimizi belirtiyoruz ve çok önemli buluyoruz. Sadece Malatya'daki devlet kurumlarına değil, sadece Valiliğe ve belediyelere değil, sivil toplum kuruluşlarına, tabi ki ticaret odalarına, sanayi odalarına ve sendikalarımıza çok önemli görevler düşüyor. Bu film festivalini Malatya'nın ve herkesin sahiplenmesi gerekiyor. Bu sadece Valilik ve belediyelere bırakılmamalı. Tabi ki onların desteği çok önemli. Destek olan başta sayın Valimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum."

Ağbaba daha sonra, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte Çağıl Aydoğdu'nun yönettiği ve çekimleri Malatya'da yapılan 'Yarım' filmini izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız