SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın "M"siymiş

A- A+ PAYLAŞ
Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yaşandığı Çevreyolu'ndaki yaya geçişlerinin güvenli hale getirilmesi için yapılması planlanan 4 adet üst geçitten biri olan 91.000 Dev Öğrenci İlköğretim Okulu arkasındaki üst geçidin yapımı tamamlandı. Sancaktar Mezarlığı ile Aslantepe Caddesi arasındaki  üst geçitte ise yapım çalışmaları devam ediyor. 
 
Yapımı tamamlanan üst geçit 42 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde ve 5.75 metre yüksekliğinde.  Sancaktar Mezarlığı ile Aslantepe Caddesi arasına inşa edilen üst geçit de de aynı özellikler bulunuyor. 
 
Üst geçitlerde, engellilerin rahat kullanımı için asansör bulunacak. Sancaktar Mezarlığı yanına yapılan üst geçide ayrıca ilk kez yürüyen merdiven kurulacak. 
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Çevre yolunda günlük ortalama 25 bin dolayında araç geçişi yapılmaktadır. Bu yoğun trafik çevreyolu üzerinde yaya geçişlerini güçleştiriyor. Yayalarımızın daha güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak amacıyla çevre yolu üzerinde 4 adet yaya üst geçidi planladık. İkinci üst geçidimiz ise Sancaktar Mezarlığı ile Aslantepe Caddesi arasında hızla yapılmaktadır. Bu üst geçidimizde ilk defa yürüyen merdiven kullanılacaktır. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir” dedi. 
 
Belediye Başkanı Çakır, üst geçidin Malatya’nın “M” harfini simgelediğini kaydetti. Diğer iki yaya üst geçidi ise, Maşti ve Belediye arkasında yapımı planlanıyor.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız