SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Müjdeye İhtiyacı Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Malatya'da Nemrut Dağı ve Battalgazi ilçesindeki tarihi eserlerle ilgili incelemelerde bulundu.

Beraberinde Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile birlikte önce Nemrut Dağı'na giden ardından da Battalgazi ilçesinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, "Malatya'nın müjdeye ihtiyacı yok. Malatya bu coğrafyanın en gelişmiş ilidir. Malatya bir cazibe noktasıdır. Bu cazibeyi artırmak için herkesin çalışması gerekiyor. Biz bakanlık olarak her zaman gündeme getirilen Nemrut Yolunun yapımı için bir ödenek tahsis
edeceğiz. Nemrut Dağı'na hem Malatya ve hem de Adıyaman'dan en sağlıklı şekilde ulaşımı temin edeceğiz" dedi.

Müsteşar Yılmaz, "Nemrut Dağı, Milli park'tır. Üst tarafı sit alan, alt tarafı ise milli parktır. Arabalar en yukarıya kadar çıkmayacak. Vatandaşlar, Milli Park yöneticilerince karşılama noktalarında kendi özel arabalarla yukarıya kadar çıkartacaklar. Mevcut otel, karşılama noktası yapılmadan yıkılmayacaktır. Yapmadan yıkmayacağız" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Kervansaray gördüğüm kadarı ile Türkiye'nin en büyük kervansaraylarından. Orayı en iyi şekilde kullanmalıyız. Battalgazi ilçesindeki surlar yatırım programında. Ödenek konusunda bir sıkıntısı yoktur. Surlar yapılacak. Malatya Kültür Merkezi için 2 milyon TL ödenek verecektik, biz üzerimize düşeni yaptık.
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Müsteşar Yılmaz ile birlikte Nemrut Dağı'nda bir inceleme yaptıklarını belirterek, yol güzergahı ile Nemrut Dağı alanında bir gezi yapılarak, çalışmaların yerinde görüldüğünü söyledi. Çalık, Malatya Kültür Merkezi'nin 2011 yılında bitirilecek olmasına karşın, projenin 2010 yılında tamamlanacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız