SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Öğrenci Temsilcisi

A- A+ PAYLAŞ

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında öğrenciler seçimle Malatya Temsilcisi'ni belirledi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen seçim programı öncesinde konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, "Eğitimin nihai hedefi, bireyin refah ve huzur içerisinde yaşamasına imkan hazırlamak ve toplumun hayat kalitesini yükseltmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan bir protokolle uygulanmaya konulmuştur. 2003-2004 öğretim yılında ülke genelinde uygulamaya konulan bu proje ile öğrencilerimizin ve çocuklarımızın geleceklerini kendilerinin belirlemesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Seçme ve seçilme kültürünün demokrasi anlayışı ve kültürünün okul çağındaki öğrenciler tarafından tartışılması, uygulanmasının demokrasi kültürünün yerleşmesi açısından önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Mahmut Berk, "Bu kültürü edinmiş olan bir öğrenci, seçme ve seçilme yaşına geldiğinde alması gereken tüm tecrübeyi ve edinmesi mümkün olan tüm bilgiyi almış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 81 ilde seçilen il başkanlarının 23 Nisan Milli Egemenlik Haftası'nda TBMM'de bir araya geleceklerini bildiren Berk, "Bizzat meclis başkanı başkanlığında başkanlık divanı teşekkül ettirilerek, sorunlar tartışılacak, resmi tutanaklara geçirilecek. Tartışılan sorunlar ve tutulan raporların bir sureti Milli Eğitim Bakanlığı'na verilecektir" dedi.

Yapılan seçimde, merkez ve ilçelerden gelen 54 temsilci oy kullandı. Hekimhan Lisesi öğrencisi Ayşe Budak 20 oy alıp Malatya İl Başkanı ve temsilcisi olurken, ikinciliği ise Malatya İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Akçay 16 oy alarak, Budak'ın yardımcısı oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız