SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Önünü Açıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:22:17
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Kongresi'ne katılmak için Malatya'ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bakanlık yatırımlarını anlattı. 

DoubleTree by Hilton Malatya Oteli'nde  düzenlenen ve bakanlık yatırımlarının görüşüldüğü toplantıda, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Lütfi Elvan, Malatya'nın bölgede en önemli bir cazibe merkezi olduğunu ifade ederek “Malatya’nın güçlü bir sanayi altyapısı var. Bunun yanı sıra güçlü bir tarım altyapısı var. Özellikle meyvecilikte, kayısıda sadece Türkiye’nin değil en önde gelen ilidir diyebileceğimiz bir il konumundadır. Özellikle hizmetler sektöründe Malatya ilimizin son yıllarda önemli bir gelişme kaydettiğini görüyoruz. Ve bu gelişmenin hızla devam edeceğini düşünüyoruz. Bu yönüyle de ulaşım ve iletişim altyapısının güçlendirilmesi son derece önemli biz de geçmişte tıkanmış olan gerçekten 2 aracın yan yana geçemediği o daracık kıvrıla kıvrıla giden o yolları bölünmüş yollara dönüştürüyoruz ve Malatya’nın bir anlamda önünü, kalkınma hamlesini daha da rahat bir şekilde yapabilmesi için açıyoruz” şeklinde konuştu.

Kalkınmada ve gelişmede 2 temel faktör bulunduğunu söyleyen Bakan Elvan, “Bunlardan bir tanesi nitelikli insan altyapısı. Eğer siz nitelikli insan kaynaklarını sahipseniz gerçekten çok önemli bir avantaja sahipsiniz demektir. 2’nci önemli unsur ise sağlam bir altyapıya sahip olması. Bugün Malatya gerçekten sağlam bir altyapıya sahiptir ve insan kaynağı itibariyle de geçtiğimiz 10 yıl ile kıyasladığımızda çok ciddi, çok önemli gelişmeler olmuştur. Bunu nereden görüyoruz, bunu imza atmış olduğumuz projelerden görüyoruz. Ortaya çıkan projelerden görüyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu projelerden görüyoruz. Dolayısıyla biz hem kumu kurum ve kuruluşları olarak hem yerel yönetimler olarak insan kaynağı açısından çok önemli bir gelişme sağladık, buna paralel bir şekilde özellikle ulaşım altyapısını güçlendirdik” dedi.

Bakanlık olarak yatırımlara sadece ulaşım açısından bakmadıklarını belirten Elvan, “Özellikle erişim açısından, bilgi ve teknolojileri açısından da yine çok önemli gelişmeler sağladık. Bugün Türkiye’de aşağı yukarı geniş bant abone sayısı 41 milyona ulaştı. 2003 yılında neredeyse Türkiye’de geniş bant abone yok denecek kadar azdı. Aşağı yukarı 20-25 bin civarında geniş bant abonesi vardı. Şu anda biz özellikle iletişim otoyolları adıyla adlandırdığımız yer altındaki fiber otoyollar, fiber kabloların uzunluğu 240 bin kilometreyi geçti. Bu elbette bizim hedeflediğimiz bir rakam değil, bunun çok daha üzerinde bir hedef ortaya koyduk. Özellikle iletişim alt yapısı bu illerimizde daha da güçlenecek. Ama hızlı internet, akıllı telefonların istenilen ortamda kullanılması gibi ihtiyaç duyulan alt yapının oluşturulmasında da çok önemli ilerlemeler kaydedildi. Bunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Özet olarak söylemem gerekirse Malatya ilimizin önü açıktır. Malatya ilimizin daha da ilerlemesi, gelişmesi, kalkınması hatta Türkiye’nin büyüme performansının üzerinde bir büyüme performansı göstermesi gayet doğal, normal ve olması gerekendir. Yeter ki bizler daha çok çalışalım, daha çok üretelim ve bu ülkedeki hem siyasi istikrar hem de ekonomik istikrar devam etsin. Bunlar sağlandığı sürece inşallah çok daha iyi ve daha güçlü bir Malatya’yla karşı karşıya kalacağız. Bu da bir anlamda Malatya’nın gelişmesi, kalkınması demek ülkemizin gelişmesi kalkınması demektir. Burada kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımıza bazı mesajlarımız olacak. Çok çalışmak zorundayız. Proje üretmek zorundayız. Biz ne kadar çok proje üretirsek ne kadar çok çalışırsak bu yörenin kalkınmasına, gelişmesine o kadar çok katkı sağlarız” diye konuştu.

Bakan Elvan’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız